Diyarbakır'a dış işleri temsilciliği

TÜRKİYE genelinde 6 ilde bulunan Dışişleri Bakanlığı İrtibat Bürosu'nun 7’ncisi Diyarbakır’da açılıyor.

Haberler 04.10.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanlnca daha önce Türkiye genelinde 6 ehirde açlan irtibat bürolarnn 7ncisi Diyarbakrda açlyor. rtibat bürosunun tantm nedeniyle Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu ile Dileri Bakanl tarafndan Diyarbakra temsilci olarak atanan eski Bostvana Büyükelçisi brahim Mete Yalnn katlmyla toplant düzenlendi.

CUMHURBAKANI MZAYI ATTI

Vali ve Belediye Bakanvekili Güzelolu, kendilerini mutlu eden ve kente deer katan bir gelimeyi paylamak için bir araya geldiklerini söyledi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 10 Eylülde imzalanan kararnameyle kentin Dileri Bakanl Diyarbakr Temsilciliine kavumasnn mutluluunu yaadklarn anlatan Güzelolu, Diyarbakr açsndan Türkiyedeki 7. temsilcilikle bulumann büyük bir kazanm olduunu belirtti.

Diyarbakrn hem yerel hem bölgesel çekim merkezi kimliine Dileri Bakanlnn bu temsilciliiyle uluslararas bir boyut eklenecek. Böyle bir temsilcilik açlmasn salayan bata Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ve Dileri Bakan Mevlüt çavuoluna içtenlikle ükranlarm arz ediyorum. diyen Güzelolu, kentte yaptklar çalmalarla çok önemli gelimeler ve dönüümler gerçekletirdiklerini bildirdi.

DILKLER TEMSLCL AçILDI

Vali Güzelolu, Dileri Bakanl Diyarbakr rtibat Bürosunun resmi açlnn çok ksa bir süre içerisinde yaplacan aktard. ehrin artk gerçek gücüyle tantlmay hak ettiini dile getiren Güzelolu, kenti uluslararas alana açlan bir konuma tamay amaçladklarn ifade etti. lde hayata geçirilen yatrm ve projelere deinen Güzelolu, öyle konutu:

Tekstil Organize Bölgemiz, bugün fabrikalarnn temellerinin atld altyap yatrmlaryla fabrika inaatlarnn sürdüü 2020 yl sonu itibaryla en az 15 bin kiiye istihdam salayacaktr. Dünyann en kaliteli pamuunun üretildii, Diclenin bereketli ovalarnda refahn üretimle bulutuu Diyarbakrda artk hedefimiz sadece üreten deil tekstil sanayisinde marka üreten bir kent haline gelmektir. Tekstil Kent de bunu salayacaktr. Lojistik Köyümüz çok yüksek bir taleple karlanan hem Türkiyenin hem dünyann büyük ve global markalarn yatrmlarnn yer almak için adeta yart bir projeye dönümütür. Diyarbakr artk hedeflerini büyütmü ve çok daha öteye tam durumdadr.

TEMSLCLK SIRASINDA 6? SIRADA

Dileri Bakanl Diyarbakr Temsilcisi Büyükelçi brahim Yal da Bakanln Türkiyenin d politikasnda önem tayan, youn bir yabanc heyet trafii yaayan ehirlere temsilcilik açtn belirterek stanbul, zmir, Antalya, Gaziantep, Edirne ve Hatayn ardndan Diyarbakrda temsilcilik açlacana iaret etti.

Dileri Bakanlnn geni bir haberleme sistemi bulunduunu dile getiren Yal, unlar söyledi:

Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olan 5 ülkeden sonra dünyada en fazla temsilcilik saysna sahip ülke Türkiyedir. Amerika, Fransa, ngiltere, çin ve Rusyadan sonra sahip olduumuz d temsilcilik ile Türkiye dünyada 6. srada yer alyor. Bu irtibat bürosunda oturan yetkili bir çalan, bilgisayarn açp tua bast zaman dünyann herhangi bir noktasndaki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliine dorudan iletiim haline geçebilir.

DYARBAKIRIN DÜNYA LE RTBATI

Diyarbakrdan dünyann herhangi bir yeriyle irtibat kurmann mümkün hale geldiine dikkati çeken Yal, unlar kaydetti:

Devletimizin bu irtibat an kurmasnn en önemli ve temel sebebi milletine, vatandana sadece Türkiyede deil dünyann herhangi bir noktasnda ihtiyaç duyabilecei yardm ve destei verebilmek anlamn tar. Buradaki bir meslek kuruluumuz eer ilide muhatab bir meslek kuruluuyla resmi kanallardan bir temas aramak istiyorsa Diyarbakr rtibat Bürosu bu imkan da salayacaktr.

Ana Sayfaya Git