Diyarbakır'a temiz su için

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi "İl genelinde DİSKİ öz kaynaklarıyla ve dış finansman desteğiyle yürüttüğümüz 13 proje yapım aşamasında. Tamamlanan ve devam eden 550 milyon liralık yatırımlarla Diyarbakır'da su yönetimi için yeni bir bakış açısı inşa edeceğiz"

Haberler 08.03.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, kentin içme suyunda altyapsn güçlendirmek için 2021 ylnda 16 büyük proje hayata geçirdi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantda, DSK Genel Müdürlüünün 2021 çalmalar ele alnd, 2022 ylnda yürütülecek projelere ilikin bilgilendirme yapld.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, yapt sunumda, DSK olarak 2021 ylnda 16 büyük projeyi Diyarbakra kazandrdklarn, 2022 ylnda da çalmalarn aralksz devam edeceini söyledi.

YÜRÜTÜLEN PROJELER

DSK olarak 17 ilçede vatandalara 1271 personel ve 293 araçla hizmet verdiklerini ifade eden Tuti, Tüm kaynaklarmzdan aldmz suyu tesislerimizde artyor, hemehrilerimizin musluklarndan temiz ve kesintisiz içme suyunun akmasn salyoruz. Su, topran bereketi, canllarn yaam alan, insann özü ve olmazsa olmaz gereksinimi. Dolasyla böylesine hayati ve günlük bir ihtiyacn en salkl ekilde karlanmas DSKnin asli vazifesi. Ancak su meselesi yalnz günün deil, gelecein de ayn derecede hayati meselesi. dedi.

SUYUN DORU KULLANIMI

Son 2 ylda yaptklar tüm ilerde Diyarbakrda suyun en doru biçimde yönetilmesini salamak ve sürdürebilir bilinci oluturmak gibi bir vizyonlarnn olduuna iaret eden Tuti, Diyarbakrn 50, hatta 100 yllk su hazinesini yönetmek, düzgün datmak ve sürdürülebilir bir zemine oturtmak amacyla yatrmlar hayata geçirdiklerini aktard.

Tuti, sözlerini öyle sürdürdü:

ÖZ KAYNAKLARIMIZLA

Devletimiz, Diyarbakrmzn su kaynaklarn korumak ve gelitirmek adna yapm bu yl tamamlanacak Silvan Baraj bata olmak üzere, 7 baraj daha Diyarbakrn bugününe ve geleceine armaan ediyor. Su hazinemiz, DSKnin kaynaklar, tüm bu yatrmlar, Diyarbakrda yaayan 1 milyon 800 bin insann ortak kayna. Artma tesislerimiz, köylere açtmz kuyularmz, mevcut 6 barajmz... l genelinde DSK öz kaynaklaryla ve d finansman desteiyle yürüttüümüz 13 proje yapm aamasnda. Tamamlanan ve devam eden 550 milyon liralk yatrmlarla Diyarbakrda su yönetimi için yeni bir bak açs ina edeceiz. Her bir hemehrimizin ortak paydalnda bugünün ve gelecein su teminini garanti altna alyoruz.

16 BÜYÜK PROJEYLE

2021 ylnda merkez ilçelerden, en ücra krsal mahallelere kadar hayata geçirdikleri projeleri paylaan Tuti, Sondaj çalmalarndan, yeni terfi merkezlerine, kanalizasyon ebekelerinden, yeni su depolarna, yamur suyu ebekelerinden, yeni içme suyu ebekelerine kadar 16 büyük projeyi geçen yl Diyarbakra kazandrdk. diye konutu.

Tuti, Bismil Atksu Projesini yl içinde, Dicle Baraj 2nci Aama sale Hatt ve Pompa stasyonunu ise 2023 ylnn ubat aynda hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Ana Sayfaya Git