Diyarbakır’da bir buçuk ton balık imha edildi

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından av yasağı boyunca denetlemeleri sonucunda su ürünleri denetimlerinde bir buçuk ton inci kefali balığının imha edildiği belirtildi.

Haberler 05.06.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü Yeniehir lçe Müdürlüü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri ile Yeniehir Güven Polis Merkez Amirlii ekipleri tarafndan 1 ton 545 kilo sazangiller familyasna ait sadece Van gölünde yetien inci kefali balnn yakaland belirtildi.

1.5 TON BALIK MHA EDLD

Diyarbakr Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü tarafndan yaplan açklamada, limiz snrlar içinde Av Yasa Dönemi Boyunca denetimlerimiz 7/24 devam etmektedir. limizde 1 Nisan -1 Temmuz tarihleri arasnda av yasa olmas nedeniyle Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüümüz, lçe Müdürlüklerimiz ve kolluk kuvvetleriyle beraber denetimlerimiz hz kesmeden devam etmektedir.

DAR PARA CEZASI VERLD

Denetimler kapsamnda Müdürlüümüz ve Yeniehir lçe Müdürlüümüz Su Ürünleri Kontrol Ekipleri ile Yeniehir Güven Polis Merkez Amirlii ekiplerince 1 ton 545 kilo sazangiller familyasna ait inci kefali yakaland. Yaplan denetimde el konulan balklarn salk açsndan tüketilmesinin uygun olmad tespit edilmi olup veteriner hekim raporuna istinaden imha edildi. ahsa idari para cezas uyguland. denildi.

Açklamada, 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasndaki süreci kapsayan av yasa döneminde vatandan daha duyarl olmas çarsnda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git