Diyarbakır’da caddeler grafiti ile süsleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği ve geçmişe dair bir hafıza oluşturmak amacıyla caddelerdeki istinat duvarlarını rengarenk boyalarla süslemeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, grafiti çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Haberler 19.08.2019 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kent estetiini oluturmak amacyla istinat duvarlarnda grafiti çalmas balatt. Yeniehir ilçesi Fiskaya Caddesinde erbane çalan kadnlarn ve yöresel elbiselerle halay çekenlerin resmedildii çalmay Büyükehir Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, Sur lçe Belediye Bakan Filiz Buluttekin ve Büyükehir Belediyesi meclis üyeleri yerinde inceledi.

Yürütülen çalmay inceleyen Mzrakl ve beraberindekiler, grafiti çalmasn yapan sanatçlarla bilgi alveriinde bulundu. Dicle Üniversitesine giden Fiskaya Caddesinin youn olarak kullanldn belirten Mzrakl, bir kompozisyon oluturularak kenti simgeleyecek birkaç farkl çalmann caddede yaplacan bildirdi.

Mzrakl, kent estetiinin önemine vurgu yaparak benzer grafiti çalmalarnn kentin farkl noktalarnda da yaplacaklarn belirterek, Grafiti çalmalar ile Duvarlar konuan bir kent oluturmay hedefliyoruz. Grafitilerin geçmii hatrlatan bir hafzaya sahip olacak dedi

Ana Sayfaya Git