Diyarbakır’da Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

Diyarbakır’da, Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği kapsamında etkinlik düzenlendi.

Haberler 03.04.2019 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Otizm Farkndalk Günü etkinlii kapsamnda çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ile Diyarbakr Otizmli Bireyler Dernei (DOB-DER) Yeniehir ilçesindeki Ant Parknda bulunan Atatürk antna çelenk brakld. Etkinlie çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Halit Açar, DOB-DER Bakan Adnan Aydn ve çok sayda vatanda katld.

OTZM FARKINDALIK

çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Halit Açar, 2 Nisan Otizm Farkndalk Günü dolaysyla otizmli bireyler ve aileleriyle birlikte bugün bir araya geldiklerini söyledi. Halit Açar, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü olarak toplumda tüm bireylerin yannda olduklar gibi otizmli bireylerin de yannda olduklarn hissettirmek, onlarn yalnz olmadklarn onlara göstermek üzere otizmli bireyler dernei ve otizmli bireylerin aileleriyle bir dayanma içerisinde olduklarn belirtti.

çOKLU FONKSYON

Erken çocukluk döneminde balayan sosyal iletiim, sosyal geliim, dil geliimi gibi çoklu fonksiyonlarn geliiminde gecikme olarak tanmlanan otizm spektrum bozukluu bir eksiklik olarak kabul etmediklerini belirten Açar, Bir engel olarak kabul etmediimiz, bir farkllk olarak deerlendirdiimiz özel ilgiye ihtiyaç duyan bireylerimizdirler. Toplumu oluturan bütün kesimimizin toplumsal hayata eksiksiz bir ekilde hayat katlmlarn salamaya yönelik nasl bir gayret gösteriyorsak otizmli bireylerimizin de toplumsal hayata katlmlarnn eksiksiz bir ekilde salamak için youn bir mücadele içerisindeyiz.

2009 yl itibariyle farkndalk günü olarak kutlanmaya balanan 2 Nisan Otizm Farkndalk Günü dolaysyla bugün ve nisan ayn kapsayacak bir dizi etkinliklerle toplumuzda otizmli bireylere yönelik bir farkndalk çalmas gerçekletirmeyi planlam durumdayz. Akam tüm kamu binalarn mavi kla klandracaz. Alveri merkezlerimizin binalarn mavi kla klandracaz. Otizmli bireylerle yemekli programlarmz sonra kurulularmz arasnda otizmli bireyler farkndalk turnuvas kapsamnda bir futbol turnuvas gerçekletireceiz dedi.

75NN ÖRENME

DOB-DER Bakan Adan Aydn, otizmli bireylerin yüzde 75inin örenme ve iletiim güçlüü çektiklerini, bni Sina Eitim ve Uygulama Merkezi okulunun mevcut yerinin fiziki ve eitim imkanlar açsndan yetersiz olduunu kaydederek, Otizm Yaam Merkezi ve Eitim Kampüsünün Diyarbakrda kurulmasnn art olduunu söyledi. Aydn, otizmli bireyler ve ailelerine sosyal hizmetler imkanlar ile otizmli bireylere barnma yerlerinin oluturulmas gerektiini sözlerine ekledi.

Etkinlik, otizmli çocuklarn folklor gösterisiyle devam etti.

Ana Sayfaya Git