Diyarbakır'da "Fetih Konferansı"

Diyarbakır'ın Fethi Haftası dolayısıyla Valilik, İl Müftülüğü ve belediye öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 20 Mayıs'ta "Fetih Konferansı" düzenlenecek.

Haberler 19.05.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 19.05.2017 - 09:14

Diyarbakrn Fethi Haftas nedeniyle Diyarbakrda ilkez kapsaml bir etkinlikle, Fetih Konferans düzenlenecek. Konferans, Diyanet leri Bakan Mehmet Görmez yapacak. Cumartesi günkü konferans, Dicle Üniversitesi konferans salonunda saat 14.00te gerçekletirilecek.

Valilik, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ve Sivil Toplum Kurulular Fetih Platformu ve l Müftülüünce gerçekletirilecek konferansa ilikin basn toplants düzenleyen l Müftüsü Burhan liyen, Hazreti Ömerin halifelii döneminde sahabelerinde bulunduu bir ordu tarafndan kentin fethedildiini söyledi.

FETH KONFERANSI

liyen, Diyarbakrn inanç turizmi bakmndan önemine deinerek, unlar ifade etti: Ulu Cami slam dünyasnda ve tüm dünyada ilk mescitlerden biri olma erefini kazanmtr. Diyarbakr, 500den fazla sahabeyi bir arada barndran dünyadaki ender kentlerden biridir. Diyarbakr Anadolunun kaplarnn Malazgirtden de açlmasna vesile olan mümtaz bir ehrimizdir. Diyarbakr iddet ve terörle deil, peygamberler, sahabeler ve medreseler ehri oluuyla, manevi, tarihi, kültürel mirasyla tantmak maksadyla etkinlikler yapacaz.

Geçmiten miras kalan, huzur ve güven içerisinde ulatrlan bu topraklarn gelecek nesillere layk olduu ekilde emanet edilmesi için üzerilerine düen gayreti göstereceklerini dile getiren liyen, (Haydi Diyarbakr manevi deerlerin ile özünle bulumaya) diyerek bütün kardelerimizi konferansa davet ediyor, fetih haftamzn hayrlara ve güzelliklere vesile olmasn Cenabhakktan niyaz ediyorum. dedi.

BAKAN GÖRMEZ

Hafta kapsamnda düzenlenecek etkinlikler için Diyanet leri Bakan Mehmet Görmezi de kente davet ettiklerini belirten liyen, Diyarbakrllar 20 Mays Cumartesi günü saat 14.00te Belediye Kongre Merkezinde yaplacak konferans takip etmeye çard.

liyen, programda son bir yl içerisinde hafzln tamamlayan 81 örenciye de belgelerinin verileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git