Diyarbakır'da HDP önündeki eylemde 24'üncü gün

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 24'üncü güne girdi. 5 yıldır yaptığı tablolarla dünyadaki terör saldırıları üzerinden yapılan İslam düşmanlığını protesto eden Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam, HDP önündeki anneleri resmederek sanatıyla onlara destek oldu.

Haberler 26.09.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP önünde oturma eylemi sürüyor. 24üncü gününde 45 ailenin HDP l Bakanl önündeki eylemi sivil direni olarak devam ederken, ailelere 81 ilden destek yad. Artvin çoruh Üniversitesi Sanat ve Tasarm Fakültesi Öretim Görevlisi Dr. Kemal Salam, HDP önündeki anneleri resmederek sanatyla onlara destek oldu.

PKK LETN BTRMEDEN BURADA KALKMAYACAIZ

17 yanda daa kaçrlan olu için oturma eyleminde yer alan Ayegül Biçer, 81 ildeki kadn sivil toplum örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin kadn temsilcilerinin kendilerine destek verdiini gördüünü söyledi.

Kadnlar acmza ortak oldu. Sesimizin daha gür çkmas için her kesimden destek bekliyoruz. diyen Biçer, çocuklarna kavumadan bu mücadeleye son vermeyeceklerini belirtti. Biçer, öyle konutu:

Desteklerini esirgemeyen herkesten Allah raz olsun diyoruz. Kadn sivil toplum örgütleri bugün Türkiyede ses getirdi. Allah raz olsun onlardan. Bizler bu eylemi bitirmeyeceiz. Bir ay deil, bir yl deil 10 yl da olsa biz buradayz, çocuklarmz almadan gitmeyeceiz. Bizim gibi acl analar varsa buyursunlar, gelsinler. Artk tehditlerine boyun emesinler, onlardan korkmuyoruz. Evlatlarmz onlardan almadan, PKK illetini bitirmeden buradan kalkmayacaz.

EVLATLARIMIZ çN BAIMIZI BU YOLA KOYDUK

stanbuldan gelerek 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay Bingöl için oturma eylemine katlan Fatma Bingöl ise kendilerine verdikleri destekten dolay kadnlara teekkür etti. Destek verenler olduu müddetçe ayakta durmaya çalacaklarn anlatan Bingöl, destein sürekli artmasn istedi.

Bingöl, kimseden mal mülk talep etmediklerini sadece evlatlarna kavumak için eylem yaptklarn aktararak öyle devam etti:

Biz sadece evlatlarmz istiyoruz ve sonuna kadar da devam edeceiz. Biz çocuklarmz için yayoruz. Bir evladmz götürdüler ve canmzdan can kopardlar. Onlar için yayorduk, onlar için de ölmeye hazrz. Herkesten destek bekliyoruz. Bizim gibi binlerce insan var, evlatlar için sokaa çkmyorlarsa artk ne için çkacaklar? Biz evlatlarmz için bamz bu yola koyduk.

7 yl önce 17 yandayken kaçrlan kz eyma Ceylan için oturma eylemine Bursadan katlan anne Türkan Mutlu da sadece Türkiyeden deil dünyadan da destek beklediklerini söyledi.

çocuklarna bir an önce kavumak istediklerini dile getiren Mutlu, evlatlar için her eyi göze alarak eyleme devam ettiklerini sözlerine ekledi.

SANATIYLA TERÖRÜ PROTESTO ETT

Daha önce 15 Temmuz darbe giriimini yapt tablolarla protesto eden Artvin çoruh Üniversitesi Sanat ve Tasarm Fakültesi Öretim Görevlisi Dr. Kemal Salam, Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde oturan aileleri resmetti. Sanatç ve akademisyen Salam, burada ac bir haykrn olduunu belirterek sanatyla annelerin yannda olduunu söyledi.

5 yldr yapt tablolarla dünyadaki terör saldrlar üzerinden yaplan slam dümanln protesto ettiini söyleyen Dr. Salam, Gelirken empati kurdum, benim evladma böyle bir ey olsayd, ben ne yapardm diye. Buradaki annelerin duruunu hakl görerek ben de onlar gibi olabilirim diye empati kurarak, onlar desteklemeye çalyorum ve sanatm icra ediyorum. Ben ekspresif tarzda çalyorum, yeni da vurumculukla ilgileniyorum. Yani duygularn da vurumu, bu da bir nevi duygularn da vurumu olduu için çalmam yapyorum. Ben de resim sanatyla birlik ve beraberliin zaferini resmediyorum. Bunu Cumhurbakanmza hediye etmek isterim. Anne baba olarak bakarsak olaya, içleri kan alayarak duruyorlar ve duygularn her ne olursa da vuruyorlar. Burada ac bir haykr söz konusu. Sanatmla annelerimizin yanndaym ve artk terör belasndan kurtulmamz, ülkemizin bar, mutluluk içinde yaammz temenni etmek için buradaym dedi.

DYARBAKIRLI ANNELERDEN DESTEK ZYARET

Ailelere, Diyarbakrda yaayan anneler ziyaret ederek, desteklerini iletti. Hasta yatandan bastonuyla HDP il binas önüne gelen Bedriye Güne (65), burada eylem yapan ailelerin çocuklarna kavumalar için her gün dua ettiini söyledi. Güne, çim yand, haberleri izlerken içim parçaland, alaya alaya 5 vakit namaz klp onlar için dua ediyorum. Onlar da bizim evlatlarmzdr, ameliyatlym ama gelip onlarla birlikte olmak istedim dedi.

BZ DE ANNEYZ, BZM DE CERMZ YANIYOR

Bir baka anne Emine Arslan ise konuurken gözyalarna hakim olamad. Arslan, Dayanamyoruz artk. Televizyon bile izleyemiyoruz. Buradaki ortam çok daha farkl, konuamyorum u an, nereye kadar böyle gidecek, yeter biz de anneyiz, onlarn cieri nasl yanyorsa bizim cierimiz de öyle yanyor diye konutu.

Annelere desteklerini sunmak için burada olduunu ifade eden Mihrice Tosun, unlar söyledi: Annelere destek olmak için geldim, ben de bir anneyim, yeter diyorum artk. Büyütüyorsun, evlilik çana getiriyorsun, artk diyecek bir ey bulamyorum.

Ziyaretçilerden Kader Tosun da Analarn alamasn istemiyoruz, biz de bir anneyiz, onlara destek için geldik diyerek desteklerini illeti.

Ana Sayfaya Git