Diyarbakır'da İlk Teravih Kılındı!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde vatandaşlar, ilk teravihi kılmak için "İslam'ın 5. Harem-i Şerifi" olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'yi doldurdu.

Haberler 17.05.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 17.05.2018 - 09:12

Ramazann cokusunu ve manevi ruhunu ilk teravih namazyla yaayan kadn, erkek, genç, yal her yatan vatanda, namaz klp, dua etti.

Teravih öncesi ramazann faziletlerinin anlatld tarihi camide, din görevlileri tarafndan ramazann önemine ilikin vaaz verildi.

Vatandalardan Abdurrahman Yldrm, ramazann hayrl olmasn dileyerek, Bu akam dualarmzda Kudüsü unutmayacaz. Kudüsteki zulmün son bulmas, oradaki Müslümanlara Allahn yardm etmesi için dua edeceiz. dedi.

Diyarbakrn sahabeler ehri olduunu dile getiren Yldrm, Kentte önceki yl talihsiz olaylar oldu. Özellikle bir cuma namaz olaylar nedeniyle klnamad. Bu huzur ortamnda hepimiz gönül rahatlyla buraya gelebiliyorsak buna vesile olanlara özellikle teekkür ediyoruz. Allah yar ve yardmclar olsun. ifadesini kulland.

Ei ve çocuuyla Ulu Camiye gelen Sümeyra Akgümü, manevi açdan çok farkl duygular içinde olduunu söyledi.

Tüm Müslümanlara hayrl ramazanlar dileyen Akgümü, srailin Kudüse saldrmas ayr bir hüzün ve bugün ramazann ilk günü. Hem sevinci hem hüznü ayn anda yayoruz. diye konutu.

Ei, kzlar ve torunlaryla camiye gelen Kasm enol, Ulu Caminin önemine deindi.

enol, Ülkemiz, milletimiz, slam alemi için duacyz. Allah birlik, beraberlik versin, ezanmz susturmasn. diye konutu.

Ana Sayfaya Git