Diyarbakır'da kavurucu sıcaklar etkili oldu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en sıcak illerinden Diyarbakır'da kavurucu sıcaklardan etkilen çocuklar parktaki havuzlara akın ederken, yetişkinler, tarihi surların gölgesinde serinleniyor.

Haberler 07.08.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi hava scaklnn 35 derece göründüü, termometrelerin 42 dereceyi gösterdii Diyarbakrda hava scaklklarnn önümüzdeki günlerde artmasnn beklendii açkland.

Hava scaklnn mevsim normallerinin üstünde seyrettii Diyarbakrda, ar scaklar günlük yaam da etkilemeye balad. Meteoroloji 15nci Bölge Müdürlüü, Diyarbakrda scak havann önümüzdeki hafta boyunca kendini hissettireceini bildirdi. Bugün termometrenin 42 dereceyi gösterdii Diyarbakrda, bunaltc scaktan etkilenenler serinlemek için havuzlar ve gölgelik alanlar tercih etti. Sur lçesinde bulunan Anzele Parkna gelen çok sayda çocuk, parkta bulunan havuzda serinlemeye çalt. Parktaki havuzu ücretsiz olduu için tercih ettiini anlatan çocuklar, günün büyük bir bölümünü Anzele Parknda geçirdiklerini söyledi. Scaklardan bunalan yallar ise tarihi Diyarbakr Surlarnn gölgesinde serinlemeye çalt. Baz kiilerin Sur diplerinde uyuduklar görülürken, kimisi de gölgelikte scaklardan korunmaya çalt.

Ana Sayfaya Git