Diyarbakır'da KYK Tematik Kış Kampı

Diyarbakır'da, Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) 6 ildeki yurtlarında kalan 150 öğrencinin "Türk İslam Sanatları Kampı" başladı.

Haberler 16.01.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süleyman Bin Halid Kz Yurdunda bu yl üçüncüsü düzenlenen kampa Balkesir, çankr, Tekirda, Krklareli, Rize ve Manisadan gelen 150 örenci katlyor.

Yurtlarda barnan gençlerin serbest zamanlarn iyi ekilde deerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden geliimlerine katkda bulunmak amacyla düzenlenen kampta, 5 gün boyunca örencilere ebru sanatnda iire, minyatürden hat sanatna kadar birçok alanda uygulamal eitim verilecek. Etkinlikler kapsamnda misafir örenciler, Diyarbakrn tarihi ve doal güzelliklerini gezecek.

TEMATK KI KAMPI

Açl programnda konuan KYK l Müdürü Metin Ylmaz, Diyarbakr, yazarlar, airleri, misafirperverlii ve kadirinaslyla tannmas gerekirken yllarca hep terörle anld. nallah bu 5 günlük Diyarbakr ziyaretinizde ve özellikle tarihi mekanlarn ziyaretinde Diyarbakrn gerçek yüzünü, misafirperverliini kendi gözünüzle göreceksiniz. Yaadnz yerlere gittiinizde de bunu anlatarak, ön yargy yok edeceksiniz. diye konutu.

KYK Genel Mudur Yardmcisi Recep Ali Erin de katld program, Prof. Dr. Hüsrev Subann slam Sanatlarnn Aln Yazs: Hat konulu dersiyle devam etti.

Ana Sayfaya Git