Diyarbakır'da park yapımı

Yeni alanlar hizmete açıldı

Haberler 01.07.2018 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Bakanlnn Kayapnar ilçesinde 34 bin metrekarelik alanda ina ettii Temaparkta çalmalara devam ediliyor.

Dier parklardan farkl olarak proje içeriinde aromatik bahçeleri barndran Temaparkn austos aynda tamamlanmas bekleniyor.

lk etapta altyap çalmalarn bitiren ekipler, üstyap çalmalarnda zemin çimlendirme, yeillendirme, park içinde bulunan kütüphane, mescit, idari bina ve çocuk oyun gruplarnn yapm çalmalarn sürdürüyor.

20 BN METREKARELK YELALAN

Yaklak 20 bin metrekarenin yeil alan olarak deerlendirilecei parkn 10 bin metrekaresi aromatik bahçelerden oluacak. Temaparkta ayrca mevsimine göre farkl türlerde 2 bin 513 çiçek, 3 bin 820 yer örtücü bitki ve 34 bin metrekarelik alann deiik yerlerinde farkl türlerde bin 383 aaç dikilecek.

Yetikinler için spor aletleri ve yürüyü parkurlarnn yer alaca Temaparkta çocuklar için bin 214 metrekarelik alana 3 macera adas ina edilecek. çocuklarn oyun oynarken herhangi bir salk sorunu yaamamas için oyun alanlarnn zemini kauçuktan döenecek.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, ilkini Kent Meydannda yapt ve vatandalarn büyük beenisini kazand müzik eliinde kl su oyunlarnn bir benzerini Temaparkta ina edecek. Toplam 560 metrekare olacak olan müzik eliinde kl su havuzunun en geni alan 13 metre, en dar alanysa 6 metreden oluacak. Ayrca havuz etrafna vatandalarn müzik eliinde su oyunlarn izleyebilecekleri seyir alanlar ina edilecek.

Ana Sayfaya Git