Diyarbakır'da sel uyarısı!

Meteroloji dün akşam itibariyle bölgede yaşanan yağışlar nedeniyle sel ve su baskını yaşanabileceği uyarısında bulanarak, vatandaşların tedbir olmasını istedi.

Haberler 30.10.2019 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Müdürlüü Diyarbakr, Mardin ile Batman için sel ve su baskn uyarsnda bulundu.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüü Diyarbakr Bölge Tahmin ve Uyar Merkezi, 3 kent için saanak ya uyarsnda bulundu. Batman, Mardin ve Diyarbakr için dün akam saatlerinde saanak ya uyarsnda bulununan Bölge Müdürlüü, kuvvetli rüzgar ile birlikte gök gürültülü saanak ya beklendiini duyurdu.

Yaplan açklamada, her üç kentte yaayan yurttalara sel, su baskn, yldrm, ya annda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas uyarsnda bulunuldu.

VANDA YILIN LK KARI

Van merkezde sabah saatlerinden itibaren yaan yamur, yüksek kesimlerde yerini kar yana brakt. Van-Bahçesaray Karayolundaki 3 bin rakml Karapet Geçidine yln ilk kar yad. Zaman zaman etkili olan sis ve kar ya kimi noktalarda sürücülere zor anlar yaatt.

BU KI çETN GEçECEK

Tendürek Dann eteklerinde bulunan, Arnn Diyadin ilçesine bal, 2 bin 500 rakml Atadam köyü, etkili olan kar yayla beyaza büründü. Hava scaklnn dütüü Arda, 3 bin 584 metre yükseklikteki Tendürek Da eteklerindeki Diyadin ilçesinin yüksek kesimlerine kar yad. 2 bin 500 rakml Atadam köyü, kar yayla sbeyaza büründü. Bölgede kar kalnl, 5 santimetreye ulat. Karn erken yadn söyleyen köylülerden Seyit Öztürk, 29 Ekimde kar yamas bizi artt. Bu yl bölgeye kar erken dütü. Bu da gösteriyor ki k çok fena geçecek dedi.

Ana Sayfaya Git