Diyarbakır'da su kuşu sayımı yapılacak

Diyarbakır'da su kuşu sayımı hizmet içi eğitim programı başladı.

Haberler 28.11.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüü 15. Bölge Müdürlüü Diyarbakr l ube Müdürlüünce bir otelde, düzenlenen ve 2 gün sürecek k ortas su kuu saym hizmet içi eitim çalmas balad.

Eitim çalmasnda, su kuu saymnn tarihçesi hakknda bilgi verildi, su kular için önemli alanlarda her yl 15 Ocak-15 ubat tarihleri arasnda k ortas su kuu saymlarnn gerçekletirildii belirtildi.

SU KUU SAYIMI

Su kuu saymyla ülkede sulak alan ileyiini ve kullanm faaliyetlerini izlemek, koruma çalmalarna yön vermek, yllara göre tür says ve popülasyon büyüklüündeki deiikilerin takip etmek, nesli tehlike altnda olan türler için hazrlanacak tür eylem planlarna altlk oluturmak, saym sonuçlarna göre sulak alanlar, su kular ve çevre konularnda kamuoyunun bilgilendirilmesine katk salamak, farkndal artrmak ve ülkedeki ku gözlemcilerine uygulamal eitim imkan sunmann amaçland bildirildi.

Saymlarn düzenli olarak her yl ayn noktalarda saym teknikleri kullanlarak yapld, bu sayede saymlarn kalitesinin artt ve karlatrlabilir veri elde edildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git