Diyarbakır’da yüzlerce bisikletli engelliler için pedal çevirdi

Diyarbakır’da yüzlerce bisikletli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla pedal çevirdi. Etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Haberler 04.12.2017 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 3 Aralk Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü öncülüünde, engelliler için farkndalk oluturmak amacyla bisiklet turu düzenlendi. Bu çerçevede, merkez Kayapnar ilçesi Diclekent Mahallesinde bir araya gelen bisiklet tutkunlar, merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Ant Parka kadar pedal çevirdi. Yüzlerce bisikletlinin katld etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

FARKINDALIK YARATMAK çN

Etkinlikle ilgili açklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakr Temsilcisi ile Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü

Ali Aliolu, engelli bireylere toplumda destek olunmasn salama ve günlük yaamda karlatklar sorunlar gündeme getirmek amacyla yaptklar yürüyüte engellilerin fark edilmesini salamay da amaçladklarn dile getirdi. Aliolu, Bugün 3 Aralk Dünya Engeliler Günü. Bugün engellilerin sorunlarn anlamak, bu sorunlara çözüm getirmek ve onlarla empati kurmak için önemli bir gün. Türkiyede yaklak 8 milyon engelli bulunmaktadr. çalma yandaki engellilerin yüzde 90nn isiz olduu ülkemizde, maalesef engellilerin sorunlarna yeterince çözüm getirdiimiz söylenemez. Bütün bu sorunlarn çözümü için, yetkili kurumlara ve vatandalara empati kurarak engelli vatandalarmzn hayatn kolaylatracak bir çaba içinde olmalarn, onlara tannan ve hayatlarn kolaylatracak haklara özen göstermeleri çarsnda bulunuyoruz dedi.

KATILIM GÖSTERENLER

Aliolu, Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü, Büyükehir Belediyesi, Salk Müdürlüü, Dicle Üniversitesi, Balar Rehberlik Aratrma Merkezi, Kayapnar Rehberlik Aratrma Merkezi, Kanserle Mücadele Dernei, Silvan tfaiye Daire bakanl, 15 Temmuz ehitleri Anadolu Lisesi, Yeniehir Spor Lisesi, itme Engelliler Okulu, Zirve Eitim Kurumlar, Maarif Eitim Kurumlar olarak engellilere dikkat çekmeye ve sorunlarn dile getirmeye çaltk. Bu anlaml turda katlmclarmz bata olmak tüm halkmzn duyarllndan ötürü teekkür ederiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git