Diyarbakır’ı resimleriyle anlatıyor

Ressam Melik Bedirhanoğlu, adı karmaşa ile anılan kentin tarihi dokusunu, kültürel ve sosyal yapısını anlatmak için 16 yıldır mücadele ediyor. Kenti, resimleriyle anlatan Bedirhanoğlu, çizdiği resimleri özel sanat galerisinde sergiliyor.

Haberler 25.10.2017 - 08:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 2001 ylnda resimle uraanlara destek olmak ve onlarn eserlerini bir çat altnda toplamak için açt kentin ilk özel sanat galerisinin sahibi Ressam Melik Bedirhanolu, kenti tantmak için 16 yldr mücadele ediyor. Kent ile özdelemi tarihi yaplar, kültürel ve sosyal dokusunu yanstan öeleri kendisini anlatm biçimiyle resmeden Bedirhanolu, geçen süre içerisinde kentin ilk müzayedesinin yaplmasna, ulusal ve yerel sergiler açarak kentin tantlmasna katk salad.

Tarihi ve kültürel potansiyeli yüksek bir ehir

Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü 1998 ylnda bitirdiini belirten Bedirhanolu, 2001 ylnda da o zamanki adyla Antik Sanat Galerisi olan ilk özel sanat galerisini açtk. Amaç burada Diyarbakrdaki yerel sanatçlara bir ev sahiplii yapmak. Onlarn çalmalarn sergilemeleri konusunda yardmc olmaya çaltk. Diyarbakrda doup, büyüdük. ehrimizi seviyoruz. Diyarbakr tarihi ve kültürel potansiyeli çok yüksek bir ehir. Yal boya tarzyla o kültürel ve sosyal yapy tuvale aktarabilmek temel hedefimiz. Diyarbakr her ne kadar kültürel miras üst sevide olsa dahi günümüzde bunun eksikliini hissediyoruz. Maalesef Diyarbakr çok fazla kültürel yapdan ziyade daha çok karmaa ile anlyor. Doal olarak kötü bir algnn olumasna sebebiyet veriyor bu tip olaylar dedi.

Sanat bir var olu eklidir

Sanatçnn hiçbir zaman urat sanat daln hobi olarak yapmadna dikkat çeken Bedirhanolu, sanatn bir anlatm, kendini ifade etme biçimi olduunu vurgulad. Bedirhanolu, Sanatçnn hiçbir zaman urat sanat daln hobi olarak yapmaz bu bir itir. Kendini anlatm biçimidir, varolu eklidir. Hayata bakmz, felsefemizi u veya bu ekilde tuvale aktarm oluyoruz, kendimizi ifade etmi oluyoruz. Bugün dünyann her tarafnda maalesef dönem dönem kargaalar oluyor ama Diyarbakrn salt bu yaps ile anlmas çok da houmuza giden bir durum deil. Diyarbakrda da farkl ilerin olduunu anlatabilmek için yaptmz ey bu. 2001 ylndan beri var olma mücadelesi vermemizin sebebi var, Diyarbakr daha farkl, gerçek anlamyla tantabilmek diye konutu.

Bizim misyonumuz Diyarbakr olumlu tantmakt

Diyarbakr tarihinde ilk defa bir müzayedenin açlmasna katk sunan Bedirhanolu, Diyarbakr tarihinde ilk defa yaplm bir eydi umarm bundan sonra da devam gelir. Buradaki amacmz Diyarbakrn sosyal yapsnn bu tarz eyleri kaldrabildiini gösterebilmekti. 16 yldr biz buradaysak, Diyarbakr u veya bu ekilde d etkilere maruz kalsa da yine o kültürel yapsn inadna koruduunu gösterebilmekti. Bizim misyonumuz Diyarbakr olumlu ekilde tantmakt ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git