Diyarbakırımız İslamın diyarı!

Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü Ünsal "Tüm dünya bir kez daha Diyarbakır'ın, Muhammed ve İslam diyarı olduğuna şahit oldu"

Haberler 02.05.2017 - 07:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformu Diyarbakr Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Kutlu Doum Haftas dolaysyla dün Balar ilçesinde düzenlenen etkinlie ilikin, Tüm dünya bir kez daha Diyarbakrn Muhammed ve slam diyar olduuna ahit oldu. dedi.

Ünsal, platformun genel merkezinde düzenledii toplantda, önceki gün Nevruz Parknda gerçekletirilen etkinliin ana temasnn Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (S.A.V) olduunu anmsatt.

SLAMN DYARI

Program için aylar öncesinden hazrlk yaptklarn belirten Ünsal, Etkinliin yapld meydana yüz binlerce peygamber a akn etti. Toplanan maheri kalabalk her bir azdan getirilen salavatlara elik ederek Hazreti Muhammede(S.A.V) can gönülden ballklarn göstermi oldu. Böylelikle, tüm dünya bir kez daha Diyarbakrn, Muhammed ve slam diyar olduuna ahit oldu. Bundan dolay yüce Rabbimize hamd ediyoruz. ifadesini kulland.

Program ile amaçlanann Hazreti Muhammedin(S.A.V) daha fazla tannmas olduunu dile getiren Ünsal, adaletin tesisi ve mazlumlarn kurtuluunun, ancak Hazreti Muhammedin(S.A.V) izinden gitmekle mümkün olacan söyledi.

ÜMMET OLABLMEK çN

Tüm dünyann, Hz. Muhammedin getirdii hak ve hakikatlerle kurtulua erebileceini vurgulayan Ünsal, Adaletin tesisi ve mazlumlarn kurtuluu, ancak onun izinden gitmekle mümkündür. Ayet-i kerimenin de belirttii üzere Size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmitir ki, sizin skntya dümeniz ona çok ar gelir. O, size çok dükün, müminlere kar da çok efkatli ve ümmetinin her bir ferdine çok dükün, efkatli ve merhametleydi. Bizim de ümmet olarak ona olan sevgi, muhabbet ve ballmz bu vesileyle göstermemiz, ahde vefa ve sadakatin bir gereidir. eklinde konutu.

Ünsal açklamann devamnda Kutlu Doum etkinliklerinin gerçeklemesinde emei geçenlere teekkür ederek, Yüce Rabbimiz bizleri sürekli Hz. Muhammed (sav)in ballarndan eylesin. Ayaklarmz slam üzere sabit klsn ve corafyamzdan küfür ve nifakn ortadan kalkmasna bir sebep klsn. Bu vesileyle etkinliin yaplmasnda emei geçen bata üye ve gönüllülerimizi bu kutlu hizmetten dolay tebrik ediyoruz. ifadelerini kulland.

Etkinliin tantlmas ve reklamn veren basn kurulular ile halkn alana gelmesi için otobüs tahsis eden belediyeye de teekkür eden Ünsal, özel halk otobüsü ve ehir içi dolmu kooperatifleri ile salk problemlerine karn alanda salk personeli istihdam eden özel hastane çalanlarna da teekkür etti.

BR KENETLEME OLDU

Etkinlie katlamayan milyonlarca Peygamber Sevdalsna canl yayn yapp etkinliin televizyonlar araclyla seyredilmesi salayan TV kurulularna da teekkür eden Ünsal, etkinlik öncesinden balayarak sosyal medya üzerinden duyurular yapan sosyal medya grup ve platformlarna da teekkür etti.

Seslendirdikleri ilahileriyle Peygamber Sevdallarn coturan Özlem Ajans sanatçlarna ve etkinlii büyük bir özveri ile takip eden, haberletiren basn mensuplarna ve etkinliin duyurusunu yapp çeitli kampanyalarla tantmda bulunan esnafa da teekkür eden Ünsal, son olarak unlar ifade etti:.

SANATçILARIN ETKNL

Hakeza etkinlie gerek çevre ve gerek uzak illerden büyük bir heyecanla gelip katlm gösterenlere, özellikle Diyarbakr ve ilçelerinden muhteem bir cokuyla bu sevdaya koup gelen halkmza, yine davetimize icabet edip katlm gösteren siyasi parti, sivil toplum kurulular yönetici, üye ve gönüllülerine, yurt dndan gelip etkinliimize katlm göstermekle bize destek olan misafirlerimize candan teekkürlerimizi sunuyoruz. Allah, hiçbir zaman Resulünün sevgisini kalplerimizden eksik etmesin ve Allah herkesten raz olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git