Diyarbakır'ın İsrail'e Kudüs protestosu!

Diyarbakır'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmünü protesto etti.

Haberler 09.06.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Dünya Kudüs Günü dolaysyla bir araya gelen sivil toplum kurulular, srailin Filistinlilere yönelik zulmüne yönelik protesto gösterisi yapt.

Diyarbakrn merkez Sur ilçesindeki Ulu Cami önünde, Özgür Kudüs Platformu üyeleri bir araya geldi. Platform adna basn açklamasn okuyan Üzeyir Yuva, Kudüsün sadece bugün deil, slam tarihi boyunca gündemde olduunu söyledi.

Tarih boyunca slam milletlerine olmadk zulümler yapp, aclar yaatanlar, bugün bata Kudüs olmak üzere corafyamzn hemen her yerinde akan kann asl müsebbibidir diyen Yuva, ayn zulmün bugün de devam ettirildiini, insanln yine tehdit edildiini belirtti.

SRAL ZULMÜNE PROTESTO

Yuva, unlar kaydetti:

Milyonlarca Müslümann kannn akmasnda, dorudan veya dolayl olarak pay sahibi olanlar unu bilsin ki, akbetleri geçmilerinden farkl olmayacaktr. ledikleri her cürmün hesabn, hem dünyada hem ahirette ödeyecek, akttklar kanda boulacaklardr. Kudüs, bizim birlememizi beklemektedir. Biz kendi aramzda birlik kuramazsak, bu zillet hali ve yaadmz bu aclar, katmerlenerek sürecektir.

slam ülkelerine çarda bulunduklarn ifade eden Yuva, Kudüsün bir bütün olarak Filistinin bakenti ilan edilip, buna ilikin pratik admlarn atlmas gerekir. Yllardr büyük skntlar çeken, saldrlara urayan Gazzenin üzerindeki ablukann kalkmas için sraile bask oluturulmas gerekir. eklinde konutu.

Diyarbakr bamsz milletvekili aday Zekeriya Yapcolu da, Kudüsün Siyonist srailin igali altna girmesinden sonra aclar artt. slam dünyasnn bu konuya duyarsz kalmas ve sözlü tepkilerle yetinmesi nedeniyle de bu aclar katland. dedi.

CESR OLMAMIZ GEREKYOR

Eer biz cesur olursak, cesur admlar atabilirsek, Siyonistlerin geri adm atacaklarndan ve sineceklerinden hiç kimsenin üphesi olmasn diyen Yapcolu, Diyarbakrdan Kudüse selam gönderilmesinin ayr bir manas olduunu vurgulad.

Yapcolu, Allahn izniyle Selahaddin Eyyubinin torunlar, inallah Kudüsü daha önce nasl haçllardan kurtardlar ise bir kez de Siyonistlerden kurtaracaklardr. Bu iin öncüsü olmaya adayz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git