Diyarbakır'ın tanıtımına uluslararası destek

"Yaklaşık 12 bin yıllık geçmişe sahip bir şehir. Bu nedenle çok daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde FIJET olarak elimizden geleni yapmayı hedefliyoruz"

Haberler 01.05.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarlar Federasyonunca (FIJET) Turizmin Oscar olarak adlandrlan Altn Elma ödülüne layk görülen Diyarbakrn tantm için destek verilecei belirtildi.

Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi ve Karacada Kalknma Ajansnn öncülüünde kurulan Turizm Platformunca düzenlenen, nsanln uygarla ilk büyük adm Diyarbakr temasyla düzenlenen program için FIJET ve Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Dernei (ATURJET) üyesi 19u yabanc 36 yazar ve gazetecinin kentte arland iki günlük organizasyon sona erdi.

FIJET Bakan eski Tunus Turizm Bakan Tijani Haddad, AA muhabirine yapt açklamada, Avrupa ve Kuzey Afrikann farkl ülkelerinden yönetim kurulu üyeleriyle Türkiyenin bu güzel bölgesini kefetmeye geldiklerini söyledi.

Kente gelmeden önce problemli bir bölgeye gideceklerini düündüklerini dile getiren Haddad, Buraya geldikten sonra o kadar farkl bir imajla karlatk ki. Herkes gayet mutlu ve her tarafta büyük bir sükunet var. Diyarbakrn dardan göründüü veyahut duyulduu gibi olmadn memnuniyetle gördük. ifadelerini kulland.

FIJET olarak görevlerinden birinin de yeterince bilinmeyen yerleri gidip görüp, dünyaya tantmak olduunu kaydeden Haddad, bu açdan ödülün kente verilmesinin çok iyi bir seçim olduuna inandn belirtti.

Haddad, kentte halkn ülkesini çok sevdiini, iyi bir ev sahibi olduunu, çok güzel bir ekilde arlandklarn anlatarak, Diyarbakr dünyaya tantmak için üyelerimize de tavsiyede bulunacaz. Üyelerimiz iki gündür son derece memnunlar ve ayn zamanda aknlk içindeler. Onlar etkileyen eylerden biri de insanlarn kendi kültürlerine sahip olmalar ve bunu korumak içinde ellerinden geleni yaptklarn görmek. diye konutu.

- FIJET olarak elimizden geleni yapmay hedefliyoruz

Hrvatistandan gelen FIJET Genel Sekreteri Marijana Rebic de kentte insanlarn son derece misafirperver olduunu, ehri ve mutfan çok beendiini belirtti.

Kent mutfann en iyi mutfaklar arasnda olduunu düündüünü ifade eden Rebic, Yaklak 12 bin yllk geçmie sahip bir ehir. Bu nedenle çok daha fazla tantma ihtiyac olduunu düünüyorum. Bunun içinde FIJET olarak elimizden geleni yapmay hedefliyoruz. dedi.

ATURJET yönetim kurulu üyesi Nilgün irin, kente ilk defa bir arkadayla 9 yl önce ailesinden gizli geldiini söyledi.

Ziyareti srasnda kente ve insanlarna hayran kald dile getiren irin, Diyarbakr bu ülkenin gururu haline geldi. çok mutluyum. çünkü vatanm çok seviyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git