Diyarbakırlı bisikletçiler doğa için pedallıyor

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü üyelerinden 5 kişilik ekip, bayram tatilini yıllık izinleriyle birleştirerek yaklaşık 700 kilometrelik bisiklet turuna çıktı.

Haberler 16.08.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz yl Doa için pedalla sloganyla Karadeniz turu yapan ekip, bu yl ise otobüsle geldikleri Bursadan Marmarise uzanacak tura balad. Salk memurundan ngilizce öretmenine fark meslek gruplarn barndran bisikletçiler bayramn birinci günü Bursadan yola çkt. 8 gün sürecek turda bisikletçiler Balkesir, Manisa, zmir illerinden geçerek Mulaya ulamay planlyor. brahim Erkut, Berat Sunan, Abdürrahim Aslan, Seyithan Arslan, Frat Ekinciden oluan ekip geçtikleri ehirlerin tarihi yerlerini ziyaret ederek, o anlar da aksiyon kameras tarafndan kaydetmeyi ihmal etmiyor.

Ekip adna konuan Abdurrahim Aslan, Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü 2014 ylnda kuruldu. Amacmz otomobil ve motorlu tatlarn artt bu dönemde insanlar hem salk hem de çevre açsndan bisiklete yönlendirmektir. Sadece normal bireylere deil, ayn zamanda engelli ve down sendromlu bireylerle de bisiklet turlar gerçekletiriyoruz dedi.

2016 ylndan itibaren artk Türkiyenin her bir tarafna ulaalm dediklerini belirten Arslan, ilk turumuzu geçen sene Karadeniz bölgesine gerçekletirdik. Bu senede Bursaya uradk. Bursadan balayp, Marmariste bitireceiz ve yaklak 700 kilometre sürecek. Bu da 7-8 gün sürecek. Sloganmz Doa için pedalla olacak. Gittiimiz her yerde insanlar güzel karlyor. Bunu geçen sene de gördük ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git