Diyarbakırlı işçilere Tanrıseven sürprizi

Diyarbakır’da daha önce Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Çınar Kaymakamı olarak görev yapan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’i İzmir Tire’de bu kez tarlada gören Diyarbakırlı tarım işçileri büyük sevinç yaşadı.

Haberler 01.08.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir Tire Kaymakam olan eski çnar Kaymakam ve Diyarbakr Vali Yardmcs Dr. Hasan Tanrseven, Diyarbakrdan ilçeye gelen mevsimlik tarm içilerini tarlada ziyaret etti. Sabah 06:30da tarlada eski Kaymakamlarn gören Diyarbakrl tarm içileri aknlklarn gizleyemedi. Kaymakam Tanrseven, Bu vatan için çalan, üreten herkes bamzn tacdr dedi.

Tirede ovada çalan geçici tarm içilerini saat 06:30da ziyaret ederek sorunlarn dinleyen Kaymakam Tanrseven, içilerle tarlada domates ve biber toplad. Diyarbakr, anlurfa ve Mardinden gelen tarm içileri ile sohbet eden Kaymakam Tanrseven, içilerin isteini krmayp onlarla hatra fotoraf çektirdi.

TANRISEVEN ÜRETEN, çALIAN BAIMIZIN TACIDIR

Devletin varlk sebebinin vatandaa hizmet etmek olduunun altn çizen Kaymakam Tanrseven unlar söyledi: Bu Vatan için çalan, üreten herkes bamzn tacdr. Tire, verimli topraklaryla tarmn önemli merkezlerinden biridir. Ayn tarladan ylda üç kez verim alnan bir corafyada yayoruz. Ne kadar fazla üretirsek ekonomimiz o kadar güçlenir. Ürün fazla olunca i gücü yetmedii için Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinden de mevsimlik içilerimiz Tireye çalmaya geliyor. Tireli çiftçiler ve mevsimlik tarm içileri el birlii ile üreterek ekonomiye can veriyor.

VATANDAIN YÜZÜ GÜLERSE DEVLETN DE YÜZÜ GÜLER

Ben aln teri ile bu scak havalara ramen ekmeini kazanan tüm içilerimize kolaylklar diliyorum. Tarm içilerimizin sorunlar bizim sorunumuzdur. Her yl gelip tarm içilerimizi ziyaret eder onlarn sorunlarn dinler, çözüm bulmaya çalrm. çünkü vatandamzn yüzü gülerse Devletin de yüzü güler.

DYARBAKIRLI TARIM çLERNE TANRISEVEN SÜRPRZ

Diyarbakr li çnar lçesinden Tireye gelen geçici tarm içileri de Kaymakam Dr. Hasan Tanrseveni tarlada görünce çok sevindiler. Daha önce Diyarbakr Vali Yardmcs ve çnar Kaymakam olarak görev yapan Tanrseveni gören çnardan gelen Ali çetiner, Askeri Fidan, Mehmet Said Özçelik ve Yasin çelik, Kaymakam Tanrsevene sarlarak hasret giderdiler.

Ailesiyle birlikte Tireye çalmaya gelen Askeri Fidan, çnarda görev yaparken Kaymakam beyi ziyaret etmitim. Kendisinin bize ve köylülere büyük hizmeti dokundu. imdi Tirede de bizi ziyaret etmesinden büyük mutluluk duydum dedi.

ALLAH KAYMAKAMIMIZDAN RAZI OLSUN

Tireye çalmak için geldiklerini ve her yl 5-6 ay burada kaldklarn belirten Diyarbakrl Ali çetiner de öyle konutu: Allah Kaymakammzdan raz olsun. Diyarbakrda halkla iç içe bir idareciydi. Buraya çalmak için geldiimizde kendisini gördük. çok mutlu olduk. Kaymakam bey her sorunumuzla yakndan ilgileniyor. Sabahn erken saatinde tarlaya ziyaretimize geldi. Allah, Kaymakammz bamzdan eksik etmesin.

KAYMAKAM AMCADAN çOCUKLARA HEDYE

Tarlada domates toplayan içilerin çocuklar ile görüen Kaymakam Tanrseven onlarla sohbet edip hediyeler verdi. Siverek ve Hilvandan gelen çocuklarla tek tek ilgilenen Tire Kaymakam Dr. Hasan Tanrseven, onlarla samimi sohbette bulundu. Kaymakam Tanrsevene sarlan çocuklar verdii hediyeler için teekkür etti.

Ana Sayfaya Git