Diyarbakırlı yazardan tiyatral kitap tanıtımı

Diyarbakırlı genç yazar Haydar Alper Eser, şiir kitabının tanıtımını tiyatral gösteri eşliğinde sundu. Gösteride müzik dinletisinin de yapıldığı bu sıra dışı tanıtım büyük beğeni topladı.

Haberler 17.09.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eser, Kimler için yazdm adl iir kitabnn tantm için Diyarbakr Devlet Tiyatrosunda kitap tantm etkinlii düzenledi. Etkinlie AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, l Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, sivil toplum kuruluu ve engelli dernekleri temsilcileri ile çok sayda sanatsever katld.

Keman, kaval, zurna, perküsyon ve balama üstatlarnn hayat verdii enstrümantal türkülerin arasnda sahneye çkan genç yazar, sra d bir üslupla dünyadaki savalarn neden olduu travmalar eletirel bir bak açsyla yorumlad.

Genç yazarn gösterisi konuklardan büyük beeni toplarken, Eser, ayakta alkland. Kitabn hazrlklarna bir buçuk yl önce baladn ifade eden Eser, iir kitabn yazarken yaad içsel süreç hakknda bilgi verdi.

R KTABINI ANLATTI

Eser, Sanrm bir buçuk yl etti. Bir buçuk yl önce kylarda köelerde notlar biriktirerek balad bu iler. Snflarda defterlere, sokaklarda duvarlara, bulunursa telefonlara, oralarda buralara. Nerede ne bulunursalara. Ksk sesle, kimselere haber vermeden, duyurmadan. Ben kendimce karalardm ite. Söylemeden ve de söylenmeden. On be oldu, yirmi oldu, elli oldu. Derken, oldu. Daha da oldu. Daha da doldu. Seksenleri bulduk. Yüzleri geçtik. Daha da gittik. Sonra dediler ki topla bunlar. htimal vermedim balarda. Sonra gezdik kap kap. Kim alr? Kim basar? Kim okur? Kim kaçar? Aradk, bulduk, anlatk, tasarladk, tamamladk. Bir gazete haberinden uzak oldu sanrm yazdklarm. Ama ortada verilen emein karl haber formatndan deerli gözümde. Pahall kadehlerde buzlu viskiler yerine kaçak çaylarn hikyeleri anlatld. Bölgemin yaplanmasnn psikolojik analizleri. Bakana, sorana, gelene, gidene. Kafasn çevirip öyle bir bakan herkese. Teekkür ederim. yi seyirler ksmn geçtik sanrm. Yani, yetti seyrettiimiz olan, biteni. Artk, keyifli okumalar dilerim. Ha, böyle bir ey mümkünse tabii dedi.

Ana Sayfaya Git