Diyarbakırlılara sinema keyfi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ücretsiz sinema günleri yoğun ilgi görüyor.

Haberler 28.01.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesinin düzenledii ücretsiz sinema günlerine örenci ve yetikinler youn ilgi gösteriyor.

Yaryl tatilinde örenci ve yetikinler için Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen ücretsiz sinema günleri ilgi görüyor. Ailesi veya öretmenleriyle film izleyen örenciler, doyasya eleniyor. 26 Ocak-5 ubat tarihlerinde düzenlenen sinema günlerinde, örenci ve yetikinler için ayr film gösterimleri yer alyor.

KRAMLAR YAPILDI

Film izleyen örencilere, kek ve meyve suyu ikram ediliyor. Etkinlik kapsamnda film izleyen Derya Polatç, Belediye Bakan Vekili Atillann talimatyla düzenlenen etkinlie katldn söyledi.

Bu tür etkinliklerin devamn beklediklerini ifade eden Polatç, öyle konutu:

Burada arkadalarla beraber film izlemeye geldik. Uzun zamandr böyle etkinliklerde bulunmamtk, bu da bizim için bir frsat oldu. Belediye Bakanmza teekkür ediyoruz.

Uur Klç ise belediyenin ücretsiz sinema etkinliine arkadalaryla katldn, Belediye Bakan Vekili Atillann yapt bu tür etkinliklerle örencilerin gönlünü kazandn belirterek, terör saldrlar yüzünden bozulan psikolojisini bu tür etkinliklerle düzeltmeye çaltn kaydetti.

KÜLTÜREL ETKNLK

Sur ilçesinde yaayan Murat Talan da, ihtiyaç duyduklar kültürel etkinlikleri bu ekilde giderdiklerini söyledi.

Talan, Bir buçuk yldr sinemaya hiç gitmedim. Terör olaylar nedeniyle sosyal faaliyetlere hiç katlamadk. Belediye bakanmza çok teekkür ediyoruz gerçekten buna ihtiyacmz vard. Bu tür kültürel etkinliklerin artrlmasn istiyoruz. diye konutu.

çocuklardan 11 yandaki Ela Taer ise ablasyla birlikte film izlemeye geldiini anlatt. Sinemay çok seviyorum o yüzden buraya geldim. Buraya geleceimden dolay çok heyecanlydm. diyen Taer, çocuklar için etkinliklerin sürekli yaplmasn talep etti.

Ana Sayfaya Git