Diyarbakırlılardan camilere düzenlenen saldırılara tepki

Diyarbakırlılar, Almanya’da camilere yönelik düzenlenen saldırılara tepki göstererek, Müslümanların camilere sahip çıkması gerektiğini belirttiler.

Haberler 27.03.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylbandan bu yana Almanyada yaklak 40 camiye çeitli ekillerde düzenlenen saldrlara tepki gösteren Diyarbakr halk, bu saldrlar yapanlarn, slama ve Müslümanlara kar tahammülleri olmad için böyle bir yola bavurduklarna iaret ettiler.

Yahudilerin ve Hristiyanlarn, Müslümanlar üzerindeki oyunlarnn bitmediini söyleyen ehymus Ark, Müslümanlarn slam dinine sahip çkmas gerektiini ifade etti.

Namazlarn camilerde klnmas bu ekilde Müslümanlarn sesinin daha çok duyulmasn isteyen Ark, Müslümanlarn gücünü bilsinler ki ona göre kiminle uratklarn da bilsinler. Unutmayalm ki bugün Almanyada yaanan olaylar bir gün Türkiyede de Suudi Arabistanda da yaanabilir. Biz dinimize sahip çkmalyz. Onlar kendi dinlerini nasl benimseyerek yayorlarsa biz de onlardan daha fazla benimseyerek yaamalyz. Biz zaten Müslüman olarak birbirimize sahip çkmadmz için, birbirimizin arkasnda durmadmz için bu olaylar meydana geliyor. dedi.

slama ve Müslümanlara kar tahammülsüzlüklerinden dolay bu saldrlar yapyorlar

Bu saldrlar yapanlarn Allah ve Resulünün dümanlar olduunu belirten Muzaffer Altun ise slama ve Müslümanlara kar tahammülsüzlüklerinden dolay bu saldrlar yapyorlar. Baka bir nedeni olamaz. slamn var oluundan beri camilerin slamdaki yeri büyüktür. Cami demek Müslümanlarn topland, fakir fukarann gözetlendii, ibadetin yapld, her türlü faaliyetin yapld bir merkezdir. Bütün kalbimizle onlar. ifadelerini kulland.

Remziye Bakgör de bu saldrlarn slam dininin haklln daha da ortaya koyduuna dikkat çekti.

Hazreti Muhammedden bu yana camilere saldrlarn yapldn dile getiren Mehmet çolak da tepkisi öyle dile getirdi: Eer Müslümanlar olarak bir olursak bunlar önleyebiliriz. Türkiyede de kiliseler var ama hepimiz her dine sayg gösteriyoruz. D güçler Müslümanlar istemedikleri için Almanyada, Hollandada her yerde camilerimize saldrlyor. Onlar için kilise, tapnak neyse bizim için de camiler odur. Bizim ibadethanemizdir. Bizim Allah ile iletiime geçtiimiz yerdir oras. Bizim kutsal yerlerimizdir. Onun için oralar korumamz gerekiyor.

Camilere yaplan bu saldrlar knadklarn belirten Hac Ramazan Tormu ise slam leminin üzerine bir oyun oynanyor ama biz bu oyunu bilmiyoruz. Birlik ve beraberlik zamandr. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git