Dizüstü bilgisayardan duvar saati, monitörden çerçeve

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bilgi işlem görevlisi olarak çalışan Engin Gürbüz (48), bilgisayardan çıkan atık parçaları, eski model telefonları "Teknoloji duvarı" adını verdiği çalışma odasının duvarında sergiliyor.

Haberler 25.03.2017 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Atk veya kullanlmayan anakarttan elektrik kablosuna, fandan harddisk ve vidalara kadar bilgisayar parçalarnn özenle dizildii teknoloji duvarnda yer alan eski model cep ve sabit telefon cihazlar, teknolojik nostalji yaatyor.

Teknoloji duvarn görenler, katk salamak için eski ve kullanlmayan cihazlarn Gürbüze veriyor.

Duvarnn her geçen gün daha da dolduunu anlatan Gürbüz, teknolojiyi çok sevdiini söyledi.

Örencilik yllarnda edindii koleksiyon merak sayesinde teknoloji duvarnn ortaya çktn aktaran Gürbüz, öyle konutu:

Farkl dallarda koleksiyonlarm oldu. Yakn zamana kadar da devam ettirmitim. 20 yllk bir Türk Telekom geçmiim olduu için teknoloji ile çok iç içe yaadm. Haberleme alanndaki tüm teknoloji ile yakndan ilgilendim, oradan kaynaklanan bir alkanlk oldu. Özelletirmeden dolay 2009 ylnda bu kuruma atandm. Burada bilgi ilem ksmnda görevlendirildim. Kurumun bilgisayarlaryla, telefonlaryla, santralyla ilgilendiim için elime çok malzeme düüyor.

Gürbüz, duvarn, yöneticilerinin ve çalma arkadalarnn da büyük ilgisini çektiini dile getirerek, kurum içi ve dndan birçok kiinin destek olduunu vurgulad.

Odasnda yer olmad için çok sayda parçay depoda sakladn anlatan Gürbüz, öyle dedi:

Bazen arzalanp boa çkan malzemeleri atmadm, elimde tuttum. Sonra bu malzemeleri duvarda ekillendirme fikri aklma geldi. Bir iki parça ile baladm sonra devam ettirdim. Malzeme boa çktkça burada deerlendirdim. Bir gün baktm duvarm kapanm. Bize nostaljik dediimiz cep telefonlar olsun getiriyorlar. Aryorlar bende öyle bir parça var duvarna asabilir miyiz? diyorlar. Ben de kabul edip burada deerlendiriyorum.

Bilgisayar donanmlarnn yan sra Türkiyede ilk kullanlan baz cep telefonu modellerini de sergileyen Gürbüz, Mevcut teknolojide kullanlp arzalanm parçalar da ama yenilendii için eskimi çalan parçalar da var. Örnein çok uzun yllar kullanlm ve efsane diye tabir edilen 3310 telefon var. Bugünlerde basnda yer alyor, bu telefon yeni versiyonuyla tekrar piyasaya sürüldü diye. diye konutu.

Gürbüz, atk bilgisayar parçalarndan akvaryum, çerçeve ve duvar saati yapabildiini dile getirerek, Bir arkadamdan arzal dizüstü bilgisayar ulat. Bunu nasl kullanabilirim diye düünürken aklma duvar saati yapmak geldi, çok güzel oldu. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git