Doğa tutkunları bekleniyor

Elazığ'da Keban ve Karaya baraj göllerindeki Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Haberler 04.11.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Keban Baraj Gölünden balayarak 40 kilometrelik uzunlua sahip Karaleylek Kanyonu ile Baskil ve Keban ilçe snrlar arasnda bulunan, 4,5 kilometrelik vadi taban boyunca uzanan Saklkap Kanyonu, sarp kayalklar, maaralar, tarihi yerleim alanlar ve bata karaleylek olmak üzere farkl ku popülasyonu ile ziyaretçilerine seyrine doyum olmayan manzara sunuyor.

Elaz Valilii tarafndan düzenlenen tekne turu kapsamnda il protokolü ile gazeteciler muhteem doa manzarasn görüntüledi.

Vali çetin Oktay Kaldrm kanyonlarn yaplan tantmlar sayesinde ilgi çekmeye baladn söyledi.

Ziyaretçilerin kanyonlar daha rahat gezebilmesi için tekne turu balattklarn ifade eden Kaldrm, Bugün hem bölgemiz hem de Türkiyedeki farkl medya kurulularndan gelen gazetecileri gezdiriyoruz. Gerçekten müthi bir lokasyon, farkl aktivitelerle turizme kazandrp Türkiyenin ve dünyann hizmetine sunacaz. diye konutu.

DOA TUTKUNLARI BEKLENYOR

Kaldrm, kanyonlar gezen ziyaretçilerin, gördükleri manzara karsnda adeta büyülendiklerini anlatarak Bölgenin tarihi 9 bin yl öncesine kadar gidiyor. Burada müthi bir tarih kültürü var. Doal güzellikleri, baraj gölü, alabalk tesisleri var. dedi.

AK Parti Elaz Milletvekili Metin Bulut ise birçok tarihi deerleri ve doal güzellikleri ile önemli bir turizm potansiyeline sahip kentin, bölgenin önemli bir turizm merkezi olduunu dile getirdi.

Yeni kefedilen kanyonlarn, kentin turizm potansiyeline daha da deer kattn vurgulayan Bulut, unlar kaydetti:

Her iki kanyonu gerçekten muhteem görüntülere sahip. Gün geçtikçe insanlar biraz daha doaya, doal yaama ve turizme yöneliyor. Bu yönüyle çok kymetli olduunu düünüyoruz. Tabii Elaz inanç turizmi, göl turizmi, kayak turizmi açsndan, jeotermal turizm açsndan çok zengin bir il, bölgede de önemli bir destinasyon. Elaz bu yönüyle dardan gelen turistlerin her türlü aktiviteyi yapabilecei bir lokasyon haline geldi.

Elaz Belediye Bakan ahin erifoullar da Karaleylek ve Saklkap kanyonlarnn hak ettii turizm potansiyeline kavumas için çalma yapacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git