"Doğu'da turizm patlaması olacak"

Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan tarihi ve kültürel varlıkları, zengin mutfağı ve misafirperverliğiyle ziyaretçilerine büyülü bir atmosfer sunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki şehirler, sağlanan huzurun ardından büyük ilgi görüyor.

Haberler 21.04.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakanl Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürü Yalçn Kurt, Douda çok büyük bir turizm patlamas olacak. Dünyann her tarafndan bu corafyaya insanlar akn akn gelecek. dedi.

Terör saldrlar nedeniyle turizm sektörünün büyük zarar gördüü Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri, tesis edilen huzur ortamyla adeta kabuunu krd.

Farkl medeniyetlerin izlerini tayan tarihi ve kültürel varlklar, zengin mutfa ve Anadolunun geleneksel misafirperverliiyle ziyaretçilerine büyülü bir atmosfer sunan Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri, salanan huzurun ardndan yeniden büyük ilgi görüyor

Mardin, anlurfa, Diyarbakr, Van, Adyaman ve Kilis gibi Türkiyenin önemli kültür ve tarih hazinelerini bünyesinde barndran illerin bulunduu bölgede terörle mücadelede salanan baaryla turist saysnda büyük art kaydedildi. Tarihe yolculuk yapmak isteyenlerin rotalarn yeniden çevirdii bölge, turizmle adndan söz ettirmeyi hedefliyor.

- Herkesi bekliyoruz

Yalçn Kurt, Dou ve Güneydou Anadoluda salanan huzur ortamnn kültür turizmine büyük etkisinin olduunu söyledi.

Yerli ve yabanc turistlerin bölgeye ilgi gösterdiine iaret eden Kurt, Dou ve Güneydou Anadolunun destinasyonu, dünyann hiçbir yerinde bulunmayan çok zengin kültür varlklarna sahip. Turlara katlmak için bizlere bavuruyorlar. Bölgeyi huzur ortam ile gönül rahatlyla ziyaret edebilirler. Herkesi buraya bekliyoruz. diye konutu.

Güvenlik güçlerince yürütülen çalmalarla tesis edilen huzurla bölgede turizmde çok ciddi bir hareketlilik beklendiine iaret eden Yalçn Kurt, Devletimiz son derece güçlüdür. Huzuru salamtr, bundan sonra da salayacaktr. Bu sayede insanmz, bölgemiz, dostluk, sevgi ve bar kazanacak. ifadelerini kulland.

- Turizm patlamas olacak

Kurt, bölgeye geçmite bulunmayan 5 yldzl oteller, yollar ve hava alanlarnn yapldn, her alanda büyük gelime olduunu vurgulayarak, bölgede son derece güzel bir ortam bulunduunu aktard.

Göreceksiniz çok büyük bir turizm patlamas olacak. Dünyann her tarafndan bu corafyaya insanlar akn akn gelecek. diyen Yalçn Kurt, bölge için hedeflerin bar ve sevgi ortamnda daha da gelieceini dile getirdi.

Kurt, bölgenin Adyaman, anlurfa, Mardin, Batman, Diyarbakr, Hakkari, rnak, Bitlis ve Van ile ziyaretçilere çok farkl bir turizm destinasyonu salayacana iaret ederek, unlar kaydetti:

Dou, bundan sonra en güzel turizm destinasyonlar ile anlacak. Buradaki çeitlilik dünyann hiçbir yerinde yok. Gastronomi de tarih de dostluk da bar ve kardelik de burada. Herkesi Douya davet ediyoruz. çok memnun kalacaklar, hayatlar boyunca unutamayacak ve bakalarna da tavsiye edecekler.

- Terörizm bitti, bölgeye huzur geldi

stanbuldan ei ile gezmek için gelen Cesur Ömerolu, gönül rahatl ile bütün bölgeyi gezdiklerini söyledi.

Bölgenin hep terör saldrlaryla anldn, bu algnn krlmas gerektiini vurgulayan Ömerolu, öyle konutu: Bize buralar çok iyi tantlmamt. Hep terör olaylar ile gündeme geliyordu. Hal böyle olunca buraya bak açs da deiiyor. Eim stanbullu, ben Siirtliyim. Eim ilk tantmzda buralara gelememiti, bazen de korkarak gelmiti. Bir haftadr bütün bölgeyi gezdik. 2 sene önce hep terörizm vard, bir yere rahat gidip gelemezdiniz ama imdi her yeri geziyoruz. Terörizm bitti, bölgeye huzur geldi.

Yasemin Ömerolu da bu geziyle bütün ön yarglarndan kurtulduunu dile getirdi. Bölgenin tarihine ve kültürüne hayran kaldn aktaran Ömerolu, Mükemmel bir yer. Herkesin gelip, Douyu görmesi gerekiyor. nsanlar çok scak. Asl güvenli yer Dou. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git