'Doğunun incisi'

Tarihi ve doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajıyla bölgenin öne çıkan turizm merkezleri arasında yer alan "doğunun incisi" Van, turistlerin ilgisini çekiyor.

Haberler 24.06.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin dou illerinde terör örgütüne kar yürüttüü operasyonlarla salanan huzur ve güven ortam, bölgede turizm sektörünün de gelimesine önemli katk sundu.

Terör olaylarnn sona erdii, sakl kalan güzelliklerin yeniden kefedildii bölgede yürütülen tantm çalmalar, iç turizmde son zamanlarn en hareketli sezonlarndan birinin yaanmasn salad.

Birçok medeniyete ev sahiplii yapan, tarihi ve doal güzellikleri, mavi bayrakl plajyla bölgenin önemli merkezleri arasnda bulunan Vanda da turizmciler, huzurun salanmas ve bölgeye ilginin artmasyla en youn dönemlerinden birini yayor.

Tur kapsamnda geldikleri Vanda, Urartulardan bugüne ulaan kalelerde, Akdamar Kilisesi ve camilerde kadim bir tarihe tanklk eden binlerce turist, Muradiye elalesinde serinleyip Van Gölü sahillerinde gün batmn izleyerek günün yorgunluunu atma imkan buluyor.

Üremek için tatl sulara göç eden inci kefalini görüntüleyen, renkli gözleri, pamuk gibi tüyleriyle insanlar kendine hayran brakan Van kedilerini seven turistler, yaptklar alveri sayesinde de kent ekonomisine katk salyor.

Huzur ve güven turizme yansd

l Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktu, kadim tarihiyle bölgenin en önemli illerinden Vanda bu yl youn bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Aktu, özellikle Ramazan Bayram tatili boyunca otellerde yer kalmadn, ziyaretçileri misafirhane ve pansiyonlarda arladklarn belirtti.

Vana gelen yabanc turistlerin yüzde 90nn ranllardan olutuunu anlatan Aktu, kap giri harçlarnn artmas ve ran ekonomisindeki skntlarn, yabanc turist saysnda azalmaya neden olduunu söyledi.

Bu aç yerli turistle kapattklarn vurgulayan Aktu, unlar kaydetti:

Önceki yllarda eit düzeydeydi ancak son dönemlerde Vana gelen turist saysnda yerliden yana art var. Bunun en önemli nedeni memleketimizdeki huzur ve güven. Turizmde en önemli faktör kentin güvenilir olmas. Kent ne kadar güzel olursa olsun güvenli deilse, insanlarn kafasnda soru iaretleri varsa tercih edilmiyor. Son zamanlarda kentin ve bölgenin huzur ile güveni Türkiye geneline yansd. Vanda yaplan etkinlikler, tantm çalmalar ve insanlarn memnun ayrlmas, turizme olumlu katk salad. Fuarlara katldk, insanlara Van, güzelliklerini anlattk.

limizi ziyaret eden turist says 350 binleri buldu

Aktu, 5 aylk verilere bakldnda, resmi rakamlara göre ilimizde 250 bin turist konaklad. Bunun 162 bini yerli, 68 bini de yabanc. Ancak son zamanlarda saylar artan rezidanslara, kiralk konutlara gelen turistler kayt d kalyor. Bunlar da eklendiinde ilimizi ziyaret eden turist saysnn 350 binleri bulduunu söyleyebiliriz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git