Doğa harikası Gurs Vadisi'nde çevre temizliği yapıldı

Mardin'in Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam'ın öncülüğünde başlatılan kampanyaya katılanlar, vadideki ormanlık alanda bulunan, yangına neden olma olasılığı yüksek çöpleri temizledi

Haberler 31.07.2021 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde iki dan arasnda bulunan ve 12 köyü çevreleyen Gurs Vadisindeki ormanlk alanda temizlik çalmas yapld.

Kaymakamlk ve belediye öncülüünde orman yangnlarna dikkat çekmek için balatlan kampanya kapsamnda balatlan temizlik çalmasna Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hüseyin çam, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, kurum ve belediye çalanlar ile vatandalar katld.

Yaplan çalma ile ormanlk alan yangn çkarma olasl yüksek cam ve metal krklar ile çöplerden arndrld.

çEVRE TEMZL

Kaymakam çam, özelikle son günlerde yaanan orman yangnlarna dikkat çekti.

Ülkenin farkl noktalarnda yaanan orman yangnlaryla kar karya kalndn dile getiren çam, devletin tüm birimlerinin gecesiyle, gündüzüyle 24 saat çalarak, bunun üstesinden geleceini söyledi.

çam, ormanlk alanlarn temizliinin önemine iaret ederek, öyle konutu:

Bu doa hepimizin. Bu doa gelecee brakabileceimiz en güzel miras. Buraya gelen bütün ziyaretçilere yerli ve yabanc turistlere buraya geldiklerinde ve buradan giderken atk ve çöp brakmamalarn söylüyoruz. Burann güzelliinden istifade edeceiz ancak buray da korumak en önemli vazifemiz. Temizlik öncelikle kirletmemekle olur, temizlik sahip çkmakla olur. Bu güzelliklere, geleceimize sahip çkmamz gerekiyor. Daha temiz bir ülke daha temiz bir Kzltepe için duyarl olalm.

Kampanya kapsamnda ormanlk alanda 400 poet çöp topland.

Ana Sayfaya Git