Doğa severlere 10 rota!

Yerli ve yabancı doğaseverler için 10 rota belirlendi

Haberler 22.11.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turizmde hedef büyüten rnakta, bugüne kadar görülmeyen zengin doal güzelliklerin yerli ve yabanc turistlere tantlmas için 10 rota belirlendi.

Kent, Finik Ören Yeri ve Kalesi, Ulu Cami, Krmz Medrese, Nuh Peygamber, Mem-u Zin ve smail Ebul-z türbeleri, Cizre Kalesi, Hamidiye Klas gibi pek çok tarihi ve kültürel zenginlii barndryor.

Yeni turizm rotalar ile yerli ve yabanc turistlerin arlanmas hedeflenen kentte, rnak Üniversitesi (Ü) Turizm ve Otel letmecilii Yüksekokulu ile Dicle Kalknma Ajans (DKA) tarafndan yeni alanlarn turizm potansiyeline kazandrlmas için keif yapld.

Geçen yl turizmin canlandrlmas için balatlan Sürdürülebilir Turizm çeitlendirilmesi, Kültür ve Turizm Rotalar Projesi kapsamnda yürütülen çalma ile turizm destinasyonuna dahil edilecek 10 rota belirlendi.

Belirlenen rotalar arasnda Farain, Kilise Da, Akdizgin-Krkaaç mevkisi, Cehennem Deresi, Bertül elalesi de yer alyor.

çalmalarn son dura, Güçlükonak ilçesinin Akdizgin ile Krkaaç köyleri arasnda bulunan ve doasyla dikkati çeken Krkaaç Vadisi oldu.

Yaklak 15 kilometrelik parkurda yürüyü gerçekletiren turist kafilesi, maara, kanyon, dik yamaçlar, doal kaynak suyu ve yeil alanlaryla ziyaretçilerin ilgi gösterecei bölgeyi gezdi.

100 YILLIK ZEYTN AAçLARI VE ESK YERLEMLER GÖRDÜK

Ü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, üniversite ve DKA öncülüünde balatlan proje ile 10 kültür ve doa rotas oluturulduunu söyledi.

Bu rotalar gezerken çeitli tarihi eserleri görme ans elde ettiklerini belirten Erkan, Rotada 100 yllk zeytin aaçlar ve eski yerleimler gördük. Önümüzdeki sene Valilik, belediye ve rnak Üniversitesince Hz. Nuh Kültür enlikleri yaplacak ve Hz. Nuh kültür rotalar turizme açlacak. dedi.

Tarihimizi, doal güzelliklerimizi tantp, bu güzellikleri görebilmenin huzurunu yayoruz. Bu medreseleri, kültür abidelerini muhakkak bütün dünyaya tantmamz gerekiyor. diyen Erkan, herkesi rnaktaki turizm ve kültür rotalarna davet etti.

BÜTÜN DÜNYAYA VE TÜRKYEYE TANITACAIZ

Ü Turizm ve Otel letmecilii Yüksekokulu Öretim Üyesi Doç. Dr. Sedat çelik de il genelinde balattklar proje ile belirledikleri 10 rotay zaman zaman gezmeyi planladklarn anlatt.

Rotalarmz bütün dünyaya ve Türkiyeye anlatarak, tantacaz. Ne kadar çalr tantrsak o kadar turisti buraya çekme ihtimalimiz var. ifadelerini kullanan çelik, bu bölgelere yatrm yaplmas gerektiini aktard.

Bundan sonraki çalmalarn tamamen altyap ve tantm üzerine olacan dile getiren çelik, sonraki süreçte Valilik, üniversite ve dier kurumlarla koordineli olarak baz projeleri ortaya koyacaklarn kaydetti.

çelik, Rotalarn belirlenmesiyle seyahat acentelerinin tur says artmaya balad. Sezonluk 15-20 tur grubunun geldiini görüyoruz. 3 sene öncesine kadar bunlar yoktu. Yava yava bu gerçekleiyor. Önümüzdeki süreçte bu saynn daha çok olacan ön görüyoruz. diye konutu.

TURSTLERN KESNLKLE GÖRMELER GEREKEN YERLER

Kentte otel iletmecisi Nail Turunç, bu tür organizasyonlarn yaplmasnn bölgenin turizmine ciddi katk salayacan ifade etti.

Turunç, sürdürülebilir turizm için bu tarz etkinliklerin devam etmesinin önemine deindi.

Rota belirleme gezilerine katlan rnak Üniversitesi örencilerinden Elif Dayan, kentin tarihi ve doasndan çok etkilendiini vurgulad.

Baran Ayta ise kentin güzelliklerini kefetmek için kafileye katldna iaret ederek, Asurlardan kalma maara evleri gezdik. Yerli ve yabanc turistlerin kesinlikle görmeleri gereken yerler. Herkese tavsiye ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git