Doğaseverler Takoran Vadisi'nde buluştu

Siverek ilçesinde düzenlenen Takoran 3. Kültür ve Doğa Etkinlikleri, ülkenin farklı bölgelerinden yüzlerce sporcu ve doğaseverin katılımıyla başladı.

Haberler 27.09.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürlüünce düzenlenen etkinliin ilk gününde Takoran Vadisine gelen ve Frat Nehrinin oluturduu esiz güzellikteki vadiyi görme frsat bulan sporcu ve doaseverler, olta balkçl, kano, bisiklet yarmas ile doa yürüyülerine katld.

Uçurtma enliinin de yer ald programda sra gecesi ekibi tarafndan yöresel türküler seslendirildi.

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürü Abdulkadir Ene, AA muhabirine, bu yl üçüncüsünü düzenledikleri etkinliklere Türkiyenin her bölgesinden çok sayda sporcu ve doaseveri misafir ettiklerini söyledi.

Etkinliklere ilginin çok fazla olmasnn kendilerini mutlu ettiini belirten Ene, Etkinliklerimizin amac Takoran Vadisinin turizm potansiyelini ortaya çkarmak ve bunu gelitirmektir. Bunu yapabilmek için ise bu tarz faaliyet ve etkinliklere ihtiyacmz var. Bunun çok faydal olacana inandmz gibi ilerisi için de daha geni çapl festivallere referans olacan düünüyoruz. dedi.

Ülkenin farkl yerlerinden insanlarn etkinliklere katlmasnn Takoran Vadisinin tantm açsndan çok önemli olduunu vurgulayan Ene, öyle konutu:

zmirden Orduya Karadenizden Egeye ç Anadolu Bölgesinden Dou Anadolu Bölgesine kadar yaklak 500 profesyonel ve amatör sporcu programmza katld. Etkinliklerde dereceye giren sporcularmza çeitli ödüllerimiz olacak. Bunun yan sra gelen misafirlerimize an ve hatra olarak da çeitli hediyeliklerimiz var.

- Ailemle etkinliklere katldm

Ordudan Takorana geldiini söyleyen olta balkçs Arzu Koyun, 3 aylk bebeim var, onu alp ailemle birlikte geldim. Etkinlikleri seviyorum, buras ise apayr bir güzel olmu. Daha önce de etkinliklere katldm ancak bugün bir baka enlik ortam var, her ey çok güzel olmu. Hele ki davul ve zurna bambaka güzel ve ben ilk defa canl canl gördüm. Seyretmiliim var ki çok seviyorum ancak böyle canl görmek bambaka. diye konutu.

Üç gün sürecek etkinlikler kapsamnda, yarmalar, tekne turu, yürüyü programlar gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git