Doğru adresteyiz!

"Bir kere bu yola baş koyduk ve onlara baş kaldırdık. Evlatlarımızı onlara bırakmayacağız"

Haberler 10.12.2019 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 99üncü gününe girdi.

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için gelip kucanda 1,5 yandaki çocuuyla oturma eylemi yapan Süheyla Demir, 98 gün geçmesine ramen eylemlerini sürdürdüklerini belirtti. PKKdan çocuklarn almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan dile getiren Demir, kzna kavuana kadar eylemi kararlkla sürdüreceini söyledi.

Yaptklar eylemin PKK içinde çözülmeye neden olduunu ifade eden Demir, öyle konutu:

98 gündür burada oturuyoruz, 98 yl da olsa buradayz. Evlatlarmz alp öyle gideceiz. Bir kere bu yola ba koyduk ve onlara ba kaldrdk. Evlatlarmz onlara brakmayacaz. stiyoruz ki evlatlarmz bizi görüyorsa gelsin, güvenlik güçlerine teslim olsun. Onlar burada bekliyoruz. Onlar almadan buradan gitmiyoruz. Bizi duyuyorsanz siz de gelin, siz de onlara ba kaldrn. 40 yldr bizleri alattklar yeter, sizin arkanzdan da alayan analarnz var.

- Demek ki biz doru adresteyiz

Daa 4 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için oturma eylemine katlan Süleyman Aydn ise daa götürülen gençlerin son zamanlarda youn ekilde terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduunu söyledi.

Aydn, Terör örgütü içinde büyük bir dalma oluyor. Artk gençler sayemizde kaçp gelip teslim oluyor. Demek ki doru adresteyiz. ifadelerini kulland.

Daa kaçrlan gençlere seslenen Aydn, Gelin teslim olun. Oras sizin yeriniz deil. Murat Karaylan sizi orada resmen ölüme mahkum ediyor, kendisi gidip scack yatanda yatyor. Bunun sonu yok, sizi kullanyorlar. Anne ve babalarnza dönün artk, bu hasretlik de bitsin. diye konutu.

Ana Sayfaya Git