Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Haberler 23.02.2019 - 12:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan yaplan son deerlendirmelere göre; ülke genelinin parçal, yer yer çok bulutlu, Marmarann kuzey ve bats, Akdeniz kylar ve Güneydou Anadolu ile stanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Edremit Körfezi, zmirin kuzey kylar ve çeme Yarmadas, Osmaniye, Rize, Artvin ky kesimi, Bingöl, Mu, Bitlis ve rnak çevrelerinin yal geçecei tahmin ediliyor.

Yalar genellikle yamur ve saanak, Bingöl, Bitlis ve Mu çevrelerinde karla kark yamur ve kar eklinde olmas bekleniyor. Kuzey, iç ve dou kesimlerde sabah saatlerinde pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydou kesimlerde yer yer buzlanma ve don olay bekleniyor.

Hava scaklklarn iç ve bat kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, dou bölgelerde mevsim normallerinin civarnda seyredecei tahmin ediliyor.

Rüzgrn güney ve güneybat, kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeydou yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Marmara ve Bat Karadeniz ky kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecei tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgr uyars

Rüzgr gece saatlerinden sonra Marmara ve Bat Karadeniz ky kesimlerinde kuzey ve kuzeydou yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecei tahmin edildiinden meydana gelebilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git