Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 64 yerleşim biriminin yolu kapalı bulunuyor.

Haberler 21.12.2016 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamada, il genelinde kar nedeniyle 3 mahalle ve 13 mezraya ulam salanamad bildirildi.

çaldran, Edremit, Erci, pekyolu, Gürpnar, Muradiye, Özalp, Saray ve Tuba ilçelerindeki kapal mahalle ve mezra yollarnn ulama açld belirtilen açklamada, ekiplerin Bahçesaray, Bakale, çatak ve Geva ilçelerindeki 3 mahalle ile 13 mezra yolunu açmak için çalmalarn sürdürdüü kaydedildi.

Karayollar 11. Bölge Müdürlüünden alnan bilgiye göre ekipler, görev alanlarndaki yollarda geniletme, tuzlama ve temizleme çalmalarn aralksz sürdürüyor.

Bölgede, sürücü ve vatandalarn buzlanma, don, sis ve pus hadiselerine kar dikkatli olmalar istendi.

- Bitlis

l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, AA muhabirine yapt açklamada, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bal 11 köy yolunun ulama kapandn söyledi.

Kapanan yollarda karla mücadele çalmalarnn aralksz devam ettiini aktaran Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazr bekletildiini dile getirerek, vatandalarn aslsz ihbarlarda bulunmamasn istedi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise kent merkezinde kar kalnlnn bir metre, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi bulduunu belirtti.

Kentte gece hava scaklnn eksi 18 derece olarak ölçüldüünü bildiren Saraç, gündüz ise hava scaklnn eksi 10 dereceyi bulacann tahmin edildiini bildirdi.

Saraç, hava scaklnn dümesinden dolay vatandalar don ve buzlanmalara kar uyard.

Sis nedeniyle görü mesafesinin dütüü Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Mu karayollarnda trafik kontrollü saland. Karayollar ve belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizlii yaplyor.

- Hakkari

Hakkaride dün ksa süreli kar yann ardndan kapal yol saysnn 27ye yükseldii bildirildi. Karla mücadele ekiplerinin 8 köy ve 19 mezrayla ulamn salanmas için çalmalarn aralksz sürdürdüü örenildi.

- Mu

Muta da kar ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bal 10 köy yolunun halen ulama kapal olduu bildirildi. Köy yollarnn ulama açlmas için l Özel daresi karla mücadele ekipleri çalmalarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git