Doğu'da 14 milyon fidan toprakla buluşuyor

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Van ve Bitlis'te şu ana kadar 5 milyon fidan dikerken, bu bölgelerde yıl sonuna kadar toplamda 14 milyon fidanı toprakla buluşturacak.

Haberler 05.12.2016 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Orman Bölge Müdürlüünün sorumluluk alanndaki 8 ilde bu yl toplamda 14 milyon fidan toprakla buluacak.

Elazn yan sra Malatya, Tunceli, Bingöl, Mu, Hakkari, Van ve Bitlis illerinde faaliyet gösteren Elaz Orman Bölge Müdürlüü, bu yl yamurun geç dümesi nedeniyle imdiye kadar 5 milyon fidan dikilen bölgeye, aralk ay sonuna kadar 9 milyon fidan daha dikecek.

Bölge müdürü Ziya Polat, sorumluluk alanlarnn 8 il ve 70 ilçeyi kapsadn belirterek, 2013 ylnda 8 milyon, 2014 ylnda 9 milyon, 2015 ylnda ise 11 milyon fidan diktiklerini söyledi.

- 14 milyon fidan dikeceiz

Kurum olarak en çok önemsedikleri konunun aaçlandrma ve erozyon kontrol çalmalar olduunu ifade eden Polat, bu yl 15 bin hektar olarak belirledikleri çalma alann 20 bin hektar alana çkardklarn kaydetti.

Aaçlandrma ve erozyon potansiyeli dolaysyla çalma alannn gelecek yl daha da fazla olacan dile getiren Polat, öyle konutu:

Daha önceki yllarda yaklak 12-13 bin hektar alanlarda çalma yaplrken, bu sene 20 bin hektarda çalma yaplyor. Yine geçmi yllarda 11-12 milyon fidan dikerken, bu sene 14 milyon fidana ulaacaz. Özellikle Elazda youn çalma olacak. 75 bin dekar alanda arazi hazrln bitirdik. Elazda 7 milyon, bölge genelinde 2016 için 14 milyon fidan dikeceiz.

- Son iki yldr Elazda rekor kryoruz

Bu yl yamur geç dütüü için fidan dikiminde gecikme yaandn anlatan Polat, Aralk ay sonunda 14 milyonu aacaz. Türkiyede aaçlandrma ve erozyon kontrol çalmasnn en fazla yapld il Elaz oldu. Önümüzdeki yl Elazda 80 bin dekar alanda 7-7,5 milyon fidan dikimi gerçekletirmeyi hedefliyoruz. dedi.

- 15 Temmuz ehitleri ansna orman

Polat, 15 Temmuz darbe giriiminde hayatn kaybeden ehitler için 15 Temmuz 2016 Demokrasi ehitleri Hatra Orman oluturduklarn anmsatarak, Harputta oluturduklar bu hatra orman ile 15 Temmuzun hatrlanmas, unutulmamas ve sonraki nesillere de doru aktarlmasnn amaçlandn söyledi.

Bu ormana dikilen fidanlar yeerdikçe ülkenin daha güzel, huzurlu ve güçlü hale geleceini vurgulayan Polat, unlar kaydetti:

Bölgedeki dier illerde de ayn isimle hatra orman oluturacaz. Harputu veya Malatyay, Bingölü ziyaret edenler 15 Temmuz ehitler Ormannda her aacn yannda bir isimlik görecek. nallah o fidanlar yeerdikçe gelecee de daha umutlu ve huzurlu bakm oluruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git