Doktor hastalarını merak ediyor

YPG/PKK'nın Nusaybin'de sivillere yönelik düzenlediği havanlı saldırıda yaralananlar için gittiği olay yerinde yaralanan doktor Ali Yüksel'in tedavisi Diyarbakır'da sürüyor.

Haberler 16.10.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKnn Suriyede igali altndaki bölgeden, Mardinin Nusaybin ilçesinde sivillere yönelik gerçekletirdii havanl saldrda yaralanan doktor Ali Yüksel (35), tedavi gördüü hastane yatanda telefonla ulat hastalarnn salk durumu hakknda bilgi alyor.

YPG/PKKnn Suriyede igali altndaki bölgeden, Mardinin Nusaybin ilçesindeki sivillere yönelik 11 Ekimde yaplan 8 kiinin ehit dütüü, 35 kiinin yaraland havan ve roketatarl saldrda yaralananlara ilk müdahaleyi yapmak için görev yapt Hayat Aile Salk Merkezinden olay yerine giden doktor Ali Yüksel, ikinci saldrnn yaplmas üzerine bir binaya snd.

Bu srada gerçekleen üçüncü saldrda arapnel parçasnn isabet etmesi sonucu yaralanan Yüksel, Nusaybin Devlet Hastanesinde yaplan müdahalenin ardndan sevk edildii Diyarbakr Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Göüs Cerrahisi servisinde tedavi altna alnd.

- Ölmek istemiyorum bizi kurtarn, diye baryordu

Burada yaplan ameliyatn ardndan servise alnan Yüksel, Kütahyal olduunu ancak 8 yldr Nusaybinde Aile Salk Merkezinde aile hekimi olarak görev yaptn söyledi.

Olay günü aile merkezinde görev yaparken patlama sesi duymas üzerine yaral olup olmadn görmek için dar çktn belirten Yüksel, öyle konutu:

Bomba sesi duyduk yardm etmek amacyla darya çktm sonra tekrar bir bomba sesi daha duyduk. Sesler devam ederken bir apartmana sndm. Orada bir arapnel parças geldi, benimle beraber birkaç kii daha yaraland. Daha sonra o apartmann bodrum katna saklandk. lk bata yaralandm hissetmedim. Etrafma baktmda bacandan yaralanan vard, sonra gösünden biri daha yaralanmt. Kendime baktmda gösümde bir slaklk vard, yaralandm hissettim. Önce kendime tampon yaptm, yanmda ayandan yaral olana ayana tampon yapp, kemerle skmasn söyledim. Bir kadn elimi sk sk tutmutu, Ölmek istemiyorum bizi kurtarn diye baryordu. Dier yarallara yardm için elimi brakmasn söyledim. Daha sonra sesler kesildi bizi hastaneye götürdüler.

- Hastalarnn tedavisini takip ediyor

Doktor olarak görevi en iyi ekilde yapmaya devam edeceini aktaran Yüksel, çocukluumdan beri doktor olup hastalara yardmc olmak istiyordum. Ömrüm yettiince de bu görevi yerine getirmeye çalacam. Hastanedeyim, durumum daha iyiye gidiyor. Bu beni durdurmuyor bilgisayarm açp hastalarm telefonla aramaya devam ediyorum. Onlarn salk durumunu soruyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git