Doktor sevgili kendini böyle savundu

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ı öldürdüğü suçlamasıyla Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın (46) tutuklu yargılanmasına başlandı.

Haberler 10.12.2019 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarhan, Karamann ölümüne yol açan propofol etken maddeli ilac kendisinin vermediini, Karamann kendisinin aldn ileri sürerek, Ayenin alkolden sonra bu ilac almas nedeniyle öldüünü düünüyorum dedi. Mahkeme, olay yerinde keif yaplmasna karar verdi.

Anestezi teknikeri Aye Karaman, 29 Temmuz sabah, erkek arkada Uzman Dr. Özgür Tarhann, çankaya ilçesi Dikmen Mahallesindeki evinde ölü bulundu. Karamann ölümünden sorumlu tutularak tutuklanan Özgür Tarhan, Ankara 5inci Ar Ceza Mahkemesinde, tasarlayarak adam öldürmek suçundan ilk kez hakim karsna çkt. Durumada Aye Karamann annesi Feride Karaman, babas Adem Karaman, taraf avukatlar ve baz kadn örgütü temsilcileri de hazr bulundu. Sank Tarhan savunmasnda, savclk ve nöbetçi hakimlikte verdii ifadelerin doru olduunu belirterek, 15 yldr anestezi uzman olarak çaltn, anestezi teknikeri Aye ile yaklak 2,5 yl önce çalt hastanede ie balamasyla tantn söyledi. Sank, o dönem eiyle skntlar olduunu, Aye ile tanklklarnn zamanla duygusal boyuta tandn, Ayenin tekniker olarak çalmaktan mutlu olmadn, yeniden okumas için ona maddi ve manevi destek verdiini söyledi.

MGREN TUTTUU çN ARI KESC STED

Olay günü bir arkadann daveti üzerine mangal yapmak için Aye Karamanla birlikte davet eden arkadann evine gittiklerini anlatan sank Tarhan, Burada ben bir kadeh, Aye iki kadeh arap içtik. Bana Dikmendeki eve gidelim diye srar etti. Ancak ben eimle yaadm evime Aye ise Dikmendeki eve geçti. Beni bu arada 3-4 kez arad ne zaman geleceksin diye. Yola çktmda tekrar arad, migreni tuttuunu ve ar kesici getirmemi istedi. Bu arada att mesaj da sonra gördüm. Ar kesici, mide bulants için ilaçlar istemi. Eve çktmda uyuyordu. Sonra uyanp bann çok ardn söyledi. Önce ar kesici sonra da midesi buland için ilaçlar damar yolu açarak verdim. Sabah 07.00de ameliyatm olduu için yatacam söyledim. Birlikte yattk dedi.

BEN DUTAYKEN LACI ALDIINI DÜÜNÜYORUM

Sank, saat 03.40 sralarnda acil ameliyat için arandn belirterek, Hazrlanp çantam alp, hzla evden çktm. Ben çknca Aye kapy arkamdan kilitledi. Ameliyat saat 05.00 gibi bitti. Saat 05.30 gibi tekrar eve geldim. Anahtar takt ancak kap açlmad. Bir kaç kez zile bastm, telefonu 7-8 kez çadrdm. Açmaynca hastaneye geri döndüm. Yolda tekrar telefonu çaldrdm. Gelip döndüümü anlasn diye mesaj attm. Sonra saat 07.00de ameliyata girdim. Tekrar saat 08.30 gibi eve gittim. Kapy çaldm açmad. Telefonunu çaldrdm cevap vermedi. Bunun üzerine çilingir çararak kapy açtk. Eve çktmda üzücü manzara ile karlatm. Parmaklar morarmt, yannda enjektörler vard. Bir enjektörde propofol vard. Ayenin ben duta iken çantadan aldn düünüyorum diye konutu.

PROPOFOL LACINI BEN YAPMADIM

Anestezi doktoru olduu için ve her an ameliyatlara hazr olmas için çantasn sürekli yannda tadn ifade eden sank Tarhan, çantamn içinde iki adet 20 cclik propofol vard. Ayenin uyku problemi ve dikkat dankl olduu için ilaç kullandn biliyorum. Ben Ayenin istedii ar kesici ve mide hapn verdim. Propofol ilacn kesinlikle ben yapmadm dedi.

BU EKLDE ÖLDÜÜ çN ÜZGÜNÜM

Soru üzerine ilaçlar anestezi doktoru olmas nedeniyle genellik damar yolu açarak yaptn, yannda tablet olmad için bu ekilde verdiini söyleyen sank Tarhan, Ayeyi seviyordum, o da beni seviyordu. Ben evden ayrldktan sonra interneti kullanmas, FaceTime ile görüme yapmas hayatta olduunu göstermektedir. Aye öldüünde yannda bulunan ilaçlar bana aittir. Ancak propofol ilacn çantamdan kendisi almtr. Acil ekilde çktm için çantam kontrol etmedim. Ayenin alkolden sonra bu ilac almas nedeniyle öldüünü düünüyorum. Aye, bu ekilde öldüü için çok özgünüm dedi. Sank Tarhan, Aye Karamann kendisiyle evlenmek istediini; ancak einden ayrlmay düünmedii için bu teklifi kabul etmediini de ileri sürdü.

KAPI KLD DETAYI

Sann savunmasnda Aye Karamann kapy içeriden kilitlediini söylediini hatrlatan Karaman ailesinin avukat Tuba Gültekin, Kap içeriden kilitlense bile dardan anahtarla açlabiliyor mu? sorusunu yöneltti. Sank, kapnn anahtar olmas halinde dardan açlabildiini; ancak evi kiralarken önceki kiraclarn anahtar kendisine teslim etmediklerini ve bu kilidin anahtarnn kendisinde olmadn söyledi. Avukat Gültekin ise sann savunmasndaki ifadelerde kapnn dardan açlamad algsn yarattn, çok rahat kilit göbeinin çkartlarak anahtar yaptrlabileceini ileri sürdü. Sank, Mahkeme Bakannn Sen çktnda kapy kilitlediini nereden biliyorsun? sorusunu ise Asansöre binerken kapy kilitlediini duydum diye cevaplad.

Sank Tarhan, soru üzerine propofol ilacnn sradan vatandalar tarafndan temin edilemeyeceini, eczanelerde satnn 2018 ylndan itibaren yasaklandn belirterek, Biz ecza depolarndan alabiliyoruz. Her isteyen bu ilac alamaz dedi. lac neden yannda tadna ilikin soruya da sank, Her hastane yok. Biz hastanelerde sadece ekipmanlar kullanyoruz, ilaçlar kendimiz tayoruz cevabn verdi.

LAç NEDEN ENJEKTÖRDE çEKLYD?

Mahkeme heyeti ve Karaman ailesini avukat Tuba Gültekin, sana ilacn neden çantada enjektöre çekili halde bulunduunu sordu. Sank Tarhan, ilacn steril ekilde enjektöre alnmas durumunda 48 saate kadar bozulmadn, girecei ameliyatlara her an hazr olmak için ilac bu ekilde muhafaza ettiini söyledi. Avukat Gültekin, ilacn prospektüsünde 6 saat sonra bozulduunun yazdn hatrlatmas üzerine sank Tarhan, Bu her zaman geçerli deil. Steril bir ekilde enjektöre alnd zaman daha fazla bozulmadan kullanlr dedi.

Sank, sorular üzerine Aye Karamann daha önce bu ilac kullandn görmediini; ancak bir keresinde uyumak için kullandn söylediini belirtti. Karamann uykusuzluk ve dikkat dankl nedeniyle ilaç kullandn bildiini belirten sank, Karamann psikolojik sorunlar nedeniyle de ilaç kullandn ileri sürdü.

LAç KUTULARINDA KARAMANIN PARMAK ZLER çIKTI

Sank avukat çetin Arslan da, olay yerinde yaplan incelemede ilaç kutularnda Aye Karamann parmak izlerinin bulunduunu, müvekkili evden çktktan sonra Karamann internet kullandn, FaceTime üzerinden arama yaptnn tespit edildiini belirterek, Bütün bunlar müvekkilimin suçsuz olduunu ve bandan beri anlatt ifadelerin doru olduunu gösteriyor. Aye Karamanla müvekkilimin telefonlar ve internet kullanmlarnn saatleriyle birlikte incelenmesini talep ediyorum diyerek Tarhann tahliye edilmesini istedi.

TANIKLAR DNLEND

Sank savunmasnn ardndan aralarnda Aye Karamann erkek arkada Sercan G., çilingir, apartman görevlisinin de bulunduu tanklar dinlendi. Tank Sercan G., Aye Karamanla ara sra kavga etseler de ilikilerinin devam ettiini ve evlenmeyi düündüklerini söyledi. Tank Sercan G., Karamann hayat dolu bir kii olduunu ve intihar edebilecek biri olmadn da söyledi.

UZMAN DA TANIK OLARAK DNLEND

Sank avukatlar, ule çetin ölümüyle ilgili davada hazrlad bilirkii raporuyla gündeme gelen Adli Tp Uzman Prof. Dr. çalar Özdemiri tank olarak dinletti. Özdemir, Aye Karamann ölümüyle ilgili de bilimsel bir rapor hazrladn ve raporun mahkemeye sunulduunu belirterek, Enjektörlerde ve ilaç kutularnda Aye Karamann parmak izinin çkmas, Özgür Tarhann evden çktktan sonra internet kullanmas ilac kendisinin aldn gösteriyor. Kesin olarak ölüm saatini tespit edemesek de 04.15den sonra olduunu düünüyoruz. Bu nedenle ölümün alkolün üzerine anestezi ilacnn alnmasna bal olduunu düünüyoruz dedi. Sorular üzerine tank Özdemir, sank Tarhanla çelierek propofol ilacnn iesinden çktktan 6 saat sonra bozulduunu söyledi. Özdemir, ilacn uyuturucu olarak deil; ama kötü niyetli kullanldn da sözlerine ekledi.

EVDE KEF YAPILACAK

Savunma ve taleplerin ardndan ara kararn açklayan mahkeme, sank ve Aye Karamann cep telefonu ve internet kullanm ile ilgili ayrntl rapor hazrlanmasna, olay yeri ve sann gittiini belirttii hastanenin güvenlik kamera görüntülerinin incelenerek varsa çelikileri belirtir bir rapor hazrlanmasna, kap ve kilit konusunda alannda uzman bir kiinin de yer alaca heyetle naip hakim gözetiminde olayn yaand evde keif yaplmasna hükmetti. Sann tutukluluk halinin devamna karar verilirken, duruma 7 Ocak 2020ye ertelendi.

Ana Sayfaya Git