Doku'dan ses yok

Tunceli'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan, üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları 54'üncü günde de sürüyor.

Haberler 27.02.2020 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocakta kald yurttan çktktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda oturan ailesinin, kzlarnn kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasyla arama çalmalar balatld. Yaplan tespitler üzerine arama çalmalar, Gülistann son görüldüü Uzançayr Baraj Gölü bölgesinde younlatrld.

54 GÜNDÜN HABER YOK

Gülistan Dokunun bulunmas için balatlan arama çalmalar 54 günde de sürdü. Uzunçayr Baraj Gölü ve kysnda ile Sarsaltuk Viyadüünde yaplan arama çalmalar AFAD görevlileri ile Adana Jandarma Komutanl bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ve Van Emniyet Müdürlüüne bal su alt arama- kurtarma ekipleri tarafndan sürdürülüyor.

Arama çalmalar, Sarsaltuk Viyadüünden balanarak, Uzunçayr Baraj Gölündeki elektrik üretimi yaplan ana türbinlerin bulunduu kapaklarn olduu 10 kilometrelik alan içinde devam etti. Su alt aramas görü uzakl sfr olduu için bugün de yaplamad. Ekipler, botlarla su yüzeyinde ve kyda arama çalmalarn sürdürdü. Kayp Gülistandan dün de ize rastlanlmad.

Ana Sayfaya Git