Doku'yu arama çalışmaları sürüyor

İçişleri Bakanı Soylu'nun talimatıyla görevlendirilmelerinin ardından kente gelen 4 kişilik özel ekip de Doku'yu bulmak için çalışmalar yürütüyor.

Haberler 10.03.2020 - 12:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocakta kaybolan üniversite örencisi Gülistan Dokuyu arama çalmalar devam ediyor.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Dokunun ailesinin 6 Ocakta Diyarbakrdan Tunceliye gelerek kayp bavurusu yapmasyla balatlan arama çalmalar Uzunçayr Baraj Gölünde sürdürüldü.

Arama çalmalarna l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri, Artvin Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polisler, AFAD gönüllüleri ve l Jandarma Komutanl ekipleri iz takip köpeiyle katld.

Baraj gölündeki suda görü mesafesinin yetersiz olmas nedeniyle dal yapamayan ekipler botlarla göl yüzeyinde, gönüllüler ve jandarma ekipleri de iz takip köpeiyle kylarda arama çalmalarn yürüttü.

DOKUYU ARAMA çALIMALARI

Ekiplerin sürdürdüü arama çalmalarnda u ana kadar Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad.

Ayrca çileri Bakan Süleyman Soylunun 22 ubatta AK Parti Tunceli l Bakanl tarafndan düzenlenen Siyaset Akademisi program çknda Gülistan Dokunun ailesiyle yapt görümenin ardndan olayn aratrlmas için özel ekip görevlendireceini belirtmesinin ardndan kente gelen 4 kiilik ekip de Dokuyu bulmak için çalmalarn sürdürüyor.

Tuncelide üniversitede okuyan kzlar Gülistan Dokudan (21) 5 Ocakta haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakrdan gelerek 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusunda bulunmutu.

Genç kzn arkadalaryla görüen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, Dokuyu bulmak için çalma balatmt. Ailesi, Dokunun kald örenci yurdundaki odasnda bulduklar intihar mektubunu savcla teslim etmiti.

Dokunun intihar ettii deerlendirilen yerde genç kza ait baz notlar, resmi evrak ve makas bulunmutu.

Ana Sayfaya Git