Dolandırıcılara karşı uyardı

Diyarbakır Müftülüğü, il, ilçe müftülükleri, Diyanet Vakfı, Cami ve Kur’an Kursları adına son dönemlerde bağış alma ve ürün satma gibi bir uygulamalarının olmadığını belirterek, bu yönde vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Haberler 24.02.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Müftülüünden yaplan yazl açklamada, baz kurulularn isimlerinin kullanlarak, halktan para topland yönünde ihbarlarn kendilerine geldii ifade edilerek, söz konusu dolandrclara kar duyarl olunmas istendi. Kimlik sorulmas ya da polise ve müftülüe haber verilmesi istenilen yazl açmlamada öyle denildi.

DOLANDIRICILARA KARI UYARI

Son zamanlarda, l-ilçe müftülüklerimizin, Diyanet Vakfmzn, camilerimizin ve Kuran Kurslarmzn ad kullanlarak baz kurum, kurulu ve vatandalarmzdan Elif-ba, Kuran- Kerim veya dini kitaplarn sat, cami yardm ile fitre, zekt ba gibi deiik yöntemlerle ba topland ve bu yolla dolandrclk yapld ihbarlar tarafmza gelmitir. Diyanet leri Bakanlna bal olan müftülüklerin, Türkiyenin hiçbir yerinde, kaplar çalarak veya sokakta insanlarn yolunu keserek ba talep etme veya ürün satma gibi bir uygulamas asla yoktur. Müftülüümüz resmi bir kurumdur. Siz hayrseverlerimizin balar ancak yasal çerçevede, makbuz karlnda ve usulünce kabul edilmektedir. Bu tür kiilerle karlarsanz lütfen itibar etmeyiniz, kimliklerini görmek isteyiniz ve acil olarak 155 Polis mdata ihbar ediniz. Ayrca, 0412 234 69 50 numaral telefonu arayarak durumu müftülüümüze bildiriniz.

Ana Sayfaya Git