Dolara karşı sürpriz Çin hamlesi

Kur saldırılarına karşı yerli para atağına başlayan Türkiye, Çin ile ticarette yuan dönemine giriyor. Üçüncü nükleer santral ihalesi yuanla yapılacak.

Haberler 06.08.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyeyi kur saldrlarnn hedefinden çkarmak için atlacak admlardan biri de turizm ve enerji sektörlerinde hayata geçirilecek. ABD ile yaanan gerginliin ardndan trmandrlan dolar kurunun ekonomideki basksn azaltmak için yuanla borçlanma planlayan Türkiye , turizmde çinli turistlerin rahat alveri yapmalar amacyla WeChat aplikasyonunu devreye alacak.

çinli turistler, Türkiye deki alverilerini kendi para birimleri yuan ile yapabilecek. Bunun için geçen yl Türkiye pazarna giren Bank of China ile çin Endüstri ve Ticaret Bankas (ICBC) çalmalarn hzlandrd. Enerjide de çinlilerle yaplmas planlanan ve 30 milyar dolarlk yatrm öngörülen 3. Nükleer Santrali ihalesinin yuanla yaplaca belirtiliyor.

ULAIM VE FNANS çALIMALARIYLA 1 MLYON TURST HEDEFLENYOR

Cumhurbakanl Kabinesinin 100 günlük icraat programnda çin le ilgili atlacak admlara yer verildi. Turizm Bakanlnn hazrlad çin Eylem Plannn detaylarna Sabah ulat. Buna göre, çin in en büyük hava yolu irketi China Southernn Ocak 2019da Türkiye ye uçmasyla birlikte gelecek yl 500 bin çinli turiste ulalmas hedefleniyor.

Kredi kart kullanmayan ve harcamalarnn yüzde 78ini WeChat üzerinden yapan çinlilerin rahat alveri yapabilmeleri için WeChat aplikasyonunun uygulamaya alnmas planlanyor. Hükümet, ulam ve finans alannda yapaca çalmalarla 2023te 1 milyon çinli turist hedefliyor.

ADIYAMAN, ANTEP VE URFAYA GELECEKLER

Turizmdeki eylem plann deerlendiren Dorak Holding Yönetim Kurulu Bakan Ahmet Serdar Körükçü, bu yl 250 bin çinli turist hedefinin gerçekleeceini belirterek, 2019da bu say yaplacak çalmalarla ikiye katlanacak dedi. çin deki tantm çalmalar için fuarlardan ziyade workshoplar yaplacan anlatan Körükçü, çinliler daha çok Kapadokya ve Pamukkaleye geliyor. Biz gelecek yl UNESCO kültür mirasna giren Göbeklitepeye de 100 bine yakn çinli turist getirmeyi hedefliyoruz. çinliler gelecek yl Urfa Göbeklitepe, Antep ve Adyaman Nemrut turu yapacaklar. 2020de de buna Mardin Midyat ve Kars ekleyeceiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git