Domuzlar köylülerin kabusu oldu

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Akyar köyünde domuz sürüleri köylülerin kabusu oldu.

Haberler 09.09.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akyar köyü civarnda bulunan ekili alanlar ve bahçelere sürüler halinde gelen yaban domuzlar köylülere zor anlar yaatyor. Köyün etrafnda bulunan ba, bahçe, bostanlarn içine girerek çiftçilerin mahsullerine zarar veren domuz sürülerine kar silahlarla ba ve bahçelerine giden köylüler, sürüden bir domuz öldürdü.

KÖYLÜLERN KABUSU OLDU

Köylüler ba ve bahçelerinde çaltklar zaman av tüfeklerini yanndan eksik etmiyor. Akyar köy sakinlerinden çiftçi Hüseyin Gökçe, domuzlara kar silahlarla nöbet tuttuklarn söyledi. Gökçe, Akam saatlerinde bahçe sulamamz var. Akamlar bahçe sulamasna geliyoruz baya bir geç oluyor. Onun dnda sürekli bahçe sulamasna geldiimizde silahmz da yanmzda getiriyoruz. Ne olur ne olmaz diye silahlarla bahçelerimize geliyoruz. Bu akam tesadüfen de sulama kanaln açarken domuz birden çkt ve üzerime doru geldi, bende silahma sarldm ate ettim ve onu vurdum. ki senedir bu domuzlarla bamz belaya girmi burada baya bir domuz barnyor. Ba, bahçe, bostan hepsini talan ediyorlar. Köylünün bütün uran ziyan ediyorlar dedi.

YASAKTAN DOLAYI KARIMIYORUZ

Muhammed Aslan isimli köylü ise gündüzleri yetitiremedikleri için ba ve bostan sulamalarn akam saatlerinde yaptklarn söyledi. Aslan, Sra çok olduundan dolay mecburi akamlar sulamaya geliyoruz. Geldiimizde mutlaka silahmz getiriyoruz. Akam olduundan dolay ne olur ne olmaz diye yanmzda bulunduruyoruz. Deremizde domuzlar çoktur. Yasak olduundan dolay onlar öldüremiyoruz. Fakat bugün bize saldrdndan dolay öldürmek zorunda kaldk. Yetkililerden yardm istiyoruz. Buna bir çare bulsunlar bütün mahsullerimiz zarar veriyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git