Domuzlar köyüi istila etti

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Uzunova ve Hamzalı köylerindeki araziler ile üzüm bağları yaban domuzlarının istilasına uğradı.

Haberler 03.09.2019 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üzüm balar, msr tarlalar ve sebze ekilen alanlar talan eden domuzlar, evlerin diplerine kadar gelerek korku sald. Köylülerden Nihat Öztürk, lk kez bu kadar çok domuz gördüm. Yabani domuzlar sürüler halinde geziyorlar. Özelikle bu sene bahçelerimiz ile ekili arazilerimiz yabani domuz istilasna uram durumda ve domuzlar bizim üzüm balar, sebze ve meyve bahçeleri ile ekili arazilerin içine girerek imha etmektedirler. çok büyük zararlarmzn meydana gelmesine neden oldular. O yüzden yetkililerden yardm bekliyoruz. Bizi bu beladan kurtarsnlar dedi.

YABAN DOMUZLARI

Kulp ilçesine bal Uzunova köyüne inen yaban domuzlar tarlalar talan ederken, köylüleri de korkuttu. Msr tarlalar ve sebze ekilen alanlar istila eden yaban domuzlarnn evlerin yaknna kadar gelmesi köylüleri tedirgin etti. Hayatnda ilk kez bu kadar çok domuz gördüünü söyleyen Kasm çeri, Ne yapacamz arm durumdayz. Evimizin dibine kadar geliyorlar. Ekinlerimize zarar verdikleri yetmiyor gibi, korku salyorlar. 15-20er domuzdan oluan sürüler halinde geziyorlar. Geceleyin bahçelerimizde, tarlalarmzda dolaamaz duruma geldik. Konuyla ilgili olarak köyümüzde bulunan Sivrice lçe Jandarma Karakol Komutanlna durumu anlattk. Ekili arazilerimizin ve bahçelerimize gelen bu yabani domuzlar engelleyip avlanmak istediimizi söyledik, ancak jandarma bize bu yabani domuzlarn avlanmamza izin vermedi ve durum böyle devam ederse hiç bir eyimiz kalmayacaktr ve ciddi anlamda maduriyetlerimiz söz konusu olacaktr.

KÖYÜ STLA ETT

Bu nedenle biz köylülere, domuz avnn toplu olarak serbest braklmasn istiyoruz ve yabani domuzlarla mücadele etmek ve zararlarmz en aza indirmek için domuzlarn toplu avlanmasna izin verilmesini yetkililerden talep ediyoruz. Yabani domuzlar biz köylülere ciddi zararlar veriyor. O yüzden bir an önce bunun önüne geçilmeli diye konutu.

Üzüm balarnn perian halde olduunu söyleyen Hamzal Mahalle Muhtar Tahsin Ta Son yllarda yabani domuzlar üzüm balarmza zarar veriyordu, ancak üzüm balaryla nam salm Hamzal Mahallesi muhtarl snrlar içerisinde köylülerimizin hemen hepsi bu sene hiç ba bozumuna gitmedi ve yüzlerce yabani domuz istilasna urayarak zarar gördü, yetkililerin bu konuda bizlere yardm etmelerini istiyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git