Donan derede Eskimo usulü balık avı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki buzla kaplanan Büyükçay Deresi'nde, soğuk havaya aldırmayanlar, Eskimo usulü balık avlayarak geçimini sağlıyor. Eksi 20 derecede, akşamları buz tutan dereye ağlarını bırakan balıkçılar, sabah saatlerinde de ağa takılan balıkları toplamaya gidiyor.

Haberler 04.01.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova ilçe merkezine 10 kilometre uzaklktaki Köprücük köyünde bulunan Büyükçay Deresi de bölgedeki birçok akarsu, dere ve göl gibi dondurucu souk nedeniyle buz tuttu. Yaz aylarnda olduu gibi kn da çevredekilerin geçimini salad çayda ar soua ramen balk avlanyor.

ESKMO ÜSÜLÜ BALIK AVI

Eksi 20 derecede, akamlar buzlar krarak alarn brakanlar, sabah saatlerinde de yine buzlar krp, taklan balklar toplamaya gidiyor. Nehil çaynda kilolarca balk avlayan balkçlar, satarak ailelerini geçindiriyor.

Geçimini balk avlayarak saladn söyleyen Adnan Takn, K aylarnda balk güzel olduu için gece attmz alar sabah saatlerinde topluyoruz. 30 ile 40 kilo arasnda balk avlayabiliyoruz.

Havalar çok souk ama geçim kaynamz bu. Buzlar balta ile krp, alarmz braktktan bir gün sonra yine buzlar krarak alarmza taklan balklar çekiyoruz. Ekmek paramz bu ekilde kazanyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git