Dondurucu soğukta vatan nöbeti

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu kış şartlarına rağmen güvenlik güçleri, terörle mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

Haberler 03.01.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Irak snrndaki çukurça ilçesi krsalnda 6 Eylülden bu yana PKKya yönelik devam eden hava destekli operasyonda Mehmetçik, sfrn altnda 22 dereceyi bulunan zorlu hava koullarna ramen 24 saat esasl görev yürütüyor.

Rakm 2 bin metreyi aan dalarda yürütülen ve bugüne kadar çok sayda teröristin etkisiz hale getirildii operasyonlarda, metrelerce kara aldr etmeyen Mehmetçik, elleri tetikte vatan nöbeti tutuyor.

- Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir

çukurca 2. Hudut Tugay Komutan Yardmcs Piyade Albay Mikail çelik, bugüne kadarki süreçte vatan için ehit olan tüm silah arkadalarn rahmetle anp bu yolda gazi olanlara da acil ifalar diledi.

Teröristle mücadele harekat tüm kararllkla devam etmektedir. diyen Albay çelik, Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Türk milletinin buna inanmasn istiyorum ve içleri ferah olsun. ifadesini kulland.

Operasyonlarn youn olarak sürdüü çukurcann Kale Tepe askeri üs bölgesinde görevli Jandarma Özel Harekat Uzman çavu Onur çelik de operasyonlarda silah arkadalarn ehit verdiklerini, yüzlerce teröristin öldürüldüünü anlatarak, Korucularmzla 24 saat esasna göre nöbet tutuyoruz. Vatann her kar topra bizim. Burada olduu gibi. u an snrn sfr noktasndayz. Kimseye vatanmz brakmaya niyetimiz yok. ehitlerimizin kan yerde kalmayacak. diye konutu.

- Güvenlik korucularndan büyük destek

Asker ve polisin yannda yer alan güvenlik korucular da terörle mücadelede etkili oluyor.

Askeri üs bölgesinde Mehmetçik ile omuz omuza nöbet tutan güvenlik korucularndan Muzaffer Frat, bölgede zor artlara ramen görev yürüttüklerini söyledi.

Askerimizle el ele, kol kola bu vatana sahip çkmak boynumuzun borcudur. ifadesini kullanan Frat, unlar kaydetti:

Kanmzn son damlasna kadar da mücadelemizden vazgeçmeyeceiz. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceiz. Son teröristi etkisiz hale getirmeyene kadar asla pes etmeyeceiz. Burada görev yapmak bizim için gururdur çünkü burada vatanmza, namusumuza ve milletimize sahip çkyoruz. Milletimiz huzurlu uyusun diye görevimizin bandayz. Herkes artk uyansn. Herkes artk neyin ne olduunu bilsin. Cumhurbakanmzn söyledii gibi, milli seferberlikle Türkiyeye sahip çkmak boynumuzun borcudur. Gün bugündür, haydi Türkiye diyorum.

- Bitliste komandolar ku uçurtmuyor

Bitlisin Hizan ilçesinde de Mehmetçik, gece gündüz demeden operasyonlarna devam ediyor.

Hizan ilçesinde dondurucu soua ramen sabaha kar operasyon gerçekletiren Mehmetçik, bölgede arazi arama tarama faaliyeti yürüttü.

Zor koullarda yürütülen operasyonun ardndan Mehmetçik, ilçeye hakim Dokuzta Tepesinde Türk bayra açarak komando mar okudu.

Ana Sayfaya Git