Donmak üzereyken yakaladıkları keklikleri evlerinde besliyorlar

Muş'un Varto ilçesine bağlı Karaköy köyünde vatandaşlar, yoğun kar yağışı nedeniyle barınacak yer bulamayan kınalı keklikleri sıcak evlerine alarak donmaktan kurtardı.

Haberler 28.02.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köylülerden Alaattin Frat, gazetecilere yapt açklamada, köy ve çevresinde etkili olan youn kar ve tipi nedeniyle yuva bulamayan kekliklerin köye indiini söyledi.

Donmak üzereyken yakaladklar keklikleri evlerine alarak beslediklerini anlatan Frat, Köyümüz krsal bölgede olduu için çok sayda keklik var. Bu yl youn kar ve tipi nedeniyle keklikler köyümüzün yaknna kadar indi. Köylüler olarak donmak üzere olan yaklak 50 keklii yakaladk. u anda evlerimizde besliyoruz. Havalarn snmasyla tekrar doaya brakacaz. diye konutu.

- Keklik avn kendi aramzda yasakladk

Köylülerden Recep Klçarslan da kendi aralarnda avlanmasn yasakladklar için köy çevresinde keklik saysnn arttn söyledi.

çevre illerden gelen avclarn köy çevresinde avlanmasna izin vermediklerini ifade eden Klçarslan, sözlerini öyle sürdürdü:

Dier bölgelerde bilinçsiz avlanma sonucu keklik neslini tükenme noktasna getirdiler. Fakat bizim bölgede çok sayda keklik bulunuyor. Donmak üzereyken bulduumuz keklikleri evlerimizde besliyoruz. Karn kalkmasndan sonra keklikleri tekrar doaya brakacaz. çünkü knal keklikler olmadan dalarn bir güzellii ve anlam olmuyor.

Ana Sayfaya Git