Dr. Mehmet Öz, Göbeklitepe'yi dünyaya tanıtacak

ABD'de yaşayan ünlü Türk cerrah ve televizyon programcısı Dr. Mehmet Öz, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alınan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'yi, 100 ülkede yayınlanan programında Türkçe ve İngilizce tanıtacak.

Haberler 12.07.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. Mehmet Öz, UNESCO Dünya Miras Listesine alnan anlurfadaki Göbeklitepeyi ziyaret etti. Eserleri inceleyen Dr. Öz, Göbeklitepeyi ABDde 10 sezondur yaynlanan The Dr. Oz Show adl programnda tantacan belirtti.

Göbeklitepeyi tüm dünyaya tantmak amacyla anlurfaya geldiini anlatan Dr. Öz, Türkiyede, bizim ülkemizde insanlar bunun ne olduunu, neden mühim olduunu bilmiyorlar. Bilseler gelip hemen buray görürler dedi. Dr. Öz, unlar söyledi:

Göbeklitepeyi dünyaya tantacak

Göbeklitepenin en önemli ksm bizi ta devrinden, gök devrine sevk etti. çünkü bizim inancmz deitirdi. Bir araya gelerek birbirimizle irtibat salamaya, güvenmeye baladk. Bu uygarlk buradan ortaya çkt. Bu uygarlk olmasayd belki biz burada olmazdk. Onun için Göbeklitepenin Türkiyede olmas inanlmaz bir ey. stiyorum ki tüm dünya Göbeklitepenin ne kadar mühim bir yer olduunu anlasn. Eer biz o tarihi unutursak, bugün bile sknt çekebiliriz ama hatrlarsak Göbeklitepenin manasn ve ne kadar önemli olduunu, bu bizim istikbalimizi deitirebilir. Göbeklitepede biriktirdiim bilgilerle Amerikada bir program yapacam, benim ovum zaten 100 ülkede yaynlanyor. Onun için bütün Arap ülkelerinde, Dou Avrupada, Asyada ve tabii Amerikada gösterilecek. Amacm, insanlar Göbeklitepenin ne kadar mühim olduunu bilsinler, Türkiyeye gelip Göbeklitepeyi görsünler.

Ana Sayfaya Git