Dr. Naim Babüroğlu: PKK üst yönetimi ağır darbe aldı

TÜRKİYE’nin, 35 yıldır terörle mücadeleye devam ettiğini ve başarılı operasyonlarına bir yenisini daha eklediğini ifade eden Öğretim Üyesi ve Strateji Uzmanı Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, “Teknolojide ne kadar gelişme sağlarsanız terörle mücadelede o kadar öndesiniz demektir. PKK’nın üst yönetiminden birilerinin sözde anavatanları olan Kandil’de ağır darbe almaları, örgütün tüm moral ve motivasyonunu yok edecek” dedi.

Haberler 29.03.2019 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat (MT) ve Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan yürütülen ortak operasyonda, 21 Mart Perembe günü, PKKl eleba Cemil Baykn yakn adamlarndan olan Rza Altun, Mikail Özdemir, Emrullah Dursun ve Ali Akta, Kandilde yaplan baarl hava harekt neticesinde etkisiz hale getirilmiti. Türkiyenin, 35 yldr terörle mücadeleye devam ettiini ve gelinen son noktada özellikle milli teknoloji hamlesinde, yerli kaynaklarmzn da çoalmasyla orantl olarak, Türkiye Cumhuriyetinin baarl operasyonlarna bir yenisini daha eklediini vurgulayan stanbul Aydn Üniversitesi (AÜ) Öretim Üyesi ve Strateji Uzman Emekli Tugeneral Dr. Naim Babürolu Teknolojide ne kadar gelime salarsanz terörle mücadelede o kadar öndesiniz demektir. PKKnn üst yönetiminden birilerinin sözde anavatanlar olan Kandilde ar darbe almalar, örgütün tüm moral ve motivasyonunu yok edecek dedi.

AYAINIZI DENK ALIN MESAJI VERLYOR

Terör örgütünün ne zaman, nerede ve hangi tür eylemi yapaca yantnn bulunmas için teknolojinin önemine deinen Dr. Babürolu, Bu 3 sorunun cevabn bulmak için öncelikle etkili bir teknoloji gerekiyor. Bugün gelinen noktada Türkiye, PKKy ve onlar destekleyen küresel güçleri, anavatan saydklar yerde bile etkisiz hale getirebilme kabiliyetine ulat. Baarl hava harekt, örgüt içerisinde ok etkisi yaratarak tabana, Sizin üst yönetiminizi etkisiz hale getiriyoruz, ayanz denk aln mesajnn verilmesiyle birlikte motivasyonlarnn dümesine ve büyük bir çökü yaamalarna neden olacaktr. Terörle mücadele konusunda teknoloji ile atlan tohumlarn ürünlerini bugün yaplan operasyonlarla almaktayz dedi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde baaryla sonuçlanan operasyonlara bir yenisinin daha eklendiini ifade eden Dr. Babürolu, Operasyonlarda terörü destekleyen küresel güçlere de mesaj verildi. Özellikle nokta at yaplarak PKKya ar darbe indirilen bu operasyon, PKKya lojistik destek salayan ABD ve dier devletlere de, Siz istediiniz kadar destek salayn, Türkiye Cumhuriyeti her zaman ve her artta terörle mücadele ederek onlar kaynanda yok eden baarl operasyonlarn sürdürecek mesajn da vermi oldu diye konutu.

PKKYA OLAN KATILIM AZALACAK

1990lardan itibaren Suriyede Beka Vadisinin boaltlmasnn ardndan, Talabani PKKya, Kandil Dan verdi ve onlar bölgeye yerletirdi diyen Dr. Babürolu, bunun ana sorumlusunun Talabani olduunu söyleyerek sözlerine öyle devam etti:

Örgütün sözde anavatan olarak dile getirdii Kandile yaplan bu baarl hava harekt terör örgütünün belini bükerek güçsüzletirdi, motivasyonlarn düürdü. Terör örgütlerinin zayflatlmas ve gücünün yok edilmesi için yaplacak çalmalarn banda bu örgütlerin kaynaklarnn yok edilmesi vardr. Terör örgütünün kayna, Kandildir. Terörü, kaynanda kurutmak, güçlerini azaltmak onlarda ok etkisi yaratarak örgüte olan katlmn da azalmasna neden olacaktr.

Ana Sayfaya Git