Dram içinde dram!

DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde 12 yaşında evlendirilen ve bir yıl sonra ilk çocuğunu doğuran 8 çocuk annesi Remziye Meçin (42), kendisine şiddet uygulayan 30 yıllık eşinden boşandı. İlçede 2 gözlü bir evde, 4 çocuğu ile yaşam savaşı veren Meçin, "Eski eşim, nafaka vermemek için tüm mal varlığını yakınlarının üzerine geçirdi. Bu yüzden nafaka bile alamadım. Ailem ve yakınlarım dahil, hiçbir yetkili bana yardım etmiyor.

Haberler 07.02.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvanda yaayan Remziye Meçin, kendisine sk sk iddet uygulayan 30 yldr evli olduu einden boand. 12 yanda evlendirildiini ve ilk çocuunu 13 yanda dünyaya getirdiini anlatan Meçin, einden sürekli iddet gördüü ve huzur bulamad için 8 yl önce ayr yaamaya baladklarn ve geçen yl da boandn söyledi.

12 YAINDA EVLLK YAPTI

4 kz çocuu evlendii için 2si erkek, 2si kz 4 çocuu ile iki gözlü kiralk evde yaam mücadelesi veren Remziye Meçin, yaknlar dahil hiç kimsenin kendilerine yardm etmediini söyledi. çocuklarnn ilk, orta ve lise eitimine zor artlar altnda devam ettiini söyleyen Meçin, öyle konutu:

DRAM çERSNDE DRAM

12 yandayken zorla evlendirildim. 30 yl evli kaldm eimle sürekli tartyorduk. iddetli geçimsizlik yüzünden her gün kavga ediyorduk, dayak yiyordum. 8 yl önce ayr yaamaya baladm, geçen yl da boandm. Eim, bana nafaka vermemek için tüm mal varln mahkeme öncesi amcasnn olunun üzerine geçirdi. Tek kuru alamadm. çocuklarn arayp sormad gibi hiçbir yardm yapmyor. 4 çocuum evlendi kurtuldu. 4 çocuumla ortada kaldm. 3ü okuyor. Artk kiram ödeyemiyorum. Ev sahibim zalim biri olsayd çoktan bizi bu evden atard. çünkü ona kira veremiyorum. Elektrik ve su faturam ödeyemiyorum. çamar ve bulaklar elde ykyoruz. Büyük kzmn kurda ad çkt ama sildiler. Kimseye de soramadk. çocuklarm dier yatlar gibi beslenemiyor. stedikleri hiçbir eyi alamyorum. Souk k gününde evimizde soba yok, snamyoruz. Ne soba var ne yakacak kömür. Yetkililere, devlet büyüklerine çarda bulunyorum. Bize yardm eli uzatsnlar.

8 çOCUK ANNES OLDU

Remziye Meçinin ilkokul 3üncü snfa giden olu Habip Canpolaten (9) ise yaadklar yoksulluk nedeniyle arkadalarnn kendisiyle dalga geçtiini belirterek, Annem bize ne alrsa borçla alyor. Okuldan geldiimde ders çalmak istesem de kalemim olmad için ödevlerimi yapamyorum. Annem kalemi bile bakaldan borç ile alyor. çantam yrtk olduu için arkadalarm benimle dalga geçiyordu. Sadece bir pantolonum var, annem onu ykadnda ben okula pijamayla gidiyordum. Okuldaki arkadalarm bunun için de benimle dalga geçiyordu. Ben de okuldan ayrlmak istedim. Ama annem kabul etmedi beni ikna edip okula gönderdi. Derslerim çok iyi. Televizyonumuz olmad için izleyemiyorum. çorabm, ayakkabm, hiçbir eyim yok. Devletimizden yardm istiyoruz dedi.

KAYMAKAMDAN AçIKLAMA

Silvan Kaymakam Adem çelik, Remziye Meçinin evinin ziyaret edileceini, öncelikli yardm listesinin hazrlanacan, sosyal ekonomik durumu göz önünde bulundurularak, ailenin her türlü eksiinin giderileceini söyledi.

Ana Sayfaya Git