Dram içinde dram!

Diyarbakır’da yaşarken babası yaşta bir adamla evlendirilen 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Leyla Öztemel, yaşadığı acılara dayanamayarak evden kaçtı. Siirt’e gelen Öztemel, ayakkabı boyayıp parklarda yatarak hayata tutunmaya çalışıyor.

Haberler 19.06.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç yata babas yandaki adamla evlendirilerek hayat kabusa dönen Öztemelin bu evlilikten 2 engelli çocuu dünyaya geldi. Hayat zorluklar içinde süren Öztemel, aclara dayanamayarak evden kaçt. 2 çocuunun hasretini içine gömen Öztemel, Siirtin yolunu tuttu. Burada ayakkab boyayp parklarda yatan Öztemel, kendisine uzatlacak yardm elini bekliyor.

Öztemel, çektii aclara, skntlara daha fazla dayanamayarak evini terk edip Siirtte sokaklarda yaamaya baladn söyledi. Öztemel, 45 yandaym sahipsizim, bir ev istiyorum. Allah rzas için bir el uzatn bana. Boyaclk yaparak ekmek param çkaryorum, böyle geçiniyorum. Aclarla, üzülmekle yaadm, sokaklarda yaadm. Bu çileyi çekmek zorunda deildim. Burada yaamak istiyorum. Babam yandaki adama verdiler beni. Sebep olan benim babamdr dedi.

Devletten destek eli bekliyoruz

Sokaklarda yaayan Leyla Öztemel için devletten yardm eli beklediklerini belirten çevre esnafndan Emre Tosun, Öztemelin kimsesiz olduunu ve yetkililerin ona sahip çkmas gerektiini söyledi. Tosun, Leyla abla bir haftadr yaklak Güres Caddesinde taklyor. Bata çardakta oturuyordu. Onunla gittim tantm. Kim olduunu falan sordum, memleketinden kaçp gelmi gördüü eziyetlerden, çileden dolay bizde acdk sahip çktk ona. Bizde elimizden geldii kadar sahip çkyoruz ama yetersiz oluyor. Devletin de buna sahip çkmas lazm ona bir kap açmas lazm. Bir yardm eli uzatlsn artk. Bu kadna üzülüyoruz. Yazk günah birileri bu kadnn sesini duysun. Bir haftadr çimenliklerde yatyor. Ben bir hafta önce hasr getirdim evden yastk yorgan elimden geldiince yardmc oldum. Arkadalar sa olsun yemek verdik ona elimizden gelen budur esnafz bizde yapabileceimiz pek fazla bir ey olmuyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git