Dram yaşayan aile!

Mardin'de Arslan ailesinin 5 çocuğu, okul çantalarında kalem, defter gibi kırtasiye malzemesi olmadığı için okula gidemiyor.

Haberler 17.10.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde ikamet eden Arslan ailesinin dram yürek burkuyor. çalann olmad evde hayata tutunma mücadelesi veren Arslan ailesinin 5 çocuu, çantalarnda kalem, defter gibi krtasiye malzemesi olmad için okula gidemiyor.

Arkadalar okula giderken onlara bakarak aladklarn belirten çocuklar, okula gidebilmek için yetkililerden yardm bekliyor.

Öretmenleri çocuklar okula gönderin, yoksa size ceza gelecek diyor

Ei isiz olan Ruken Arslan, çaresiz olduklarn, her 5 çocuunun da okula gitmesi gerektiini, ancak ihtiyaçlarn karlayamadklar için okula gidemediklerini söyledi.

Anne Arslan, yaadklar maduriyeti u ekilde anlatt: 5 çocuum var. Evin (14) bu sene 8inci snfa, Fehime (13) 7inci snfa, Dilan (12) geç balad 4üncü snfa ve Bünyamin (9) 4üncü snfa gitmeleri gerekiyordu. En küçüü Nurullah (6) da bu sene okula balamas gerekiyordu ama kaydn yapamadk. Eim hasta, en büyük kzm 14 yanda, çalanmz yok, bir gelirimiz yok. Eim bel ft hastas, ar ilerde çalamyor. Normalde 7 nüfusluk bir ailenin asgari ücretle geçinmesi bile çok zor, biz de ise çalan yok. Yetkililere sesleniyorum; çok perian bir durumdayz, çocuklarm okula gönderemiyorum. Bize yardm etsinler. Ev kira, öretmenler her birine bir liste verdi. Her bir çocuun listesi 80-90 TL çalan olmaynca nasl karlayalm? Biz de ne yapacamz bilmiyoruz, perian durumdayz. Öretmenleri çocuklar okula gönderin, yoksa size ceza gelecek diyor. Okul için onlara daha hiçbir ey almadk. Sadece devletin verdii kitaplar var.

Bize yardm etmezlerse çocuklarmn okuma hayali, hayal olarak kalacak

Baz ailelerin maddi imknlar olmasna ramen çocuklarn okutmadn, kendisinin ise maddi imknszlklardan dolay çocuklarn okutamadn söyleyen Arslan, çocuklarnn okuyabilmeleri için yetkililere çarda bulundu.

Arslan, Böyle devam ederse çocuklar okula gönderemeyiz. Nasl gönderelim? Yetkililere sesleniyorum; baz aileler var imknlar varken çocuklarn okutmuyor ben ise çocuklarm okutmak istiyorum ama maddi imknmz yok. Ondan dolay okula gönderemiyorum. çocuklarmn okuyabilmesi için bize yardm etsinler. Bize yardm etmezlerse çocuklarmn okuma hayali, hayal olarak kalacak.

Arkadalarmzn okula gittiklerini görünce arkalarndan alyoruz

Mehmet Doru lkokulu 4üncü snf örencisi olan Bünyamin Arslan ise arkadalar gibi okumak, büyüyünce de öretmen olmak istediini dile getirerek öyle konutu:

Arkadalarmz okula gidiyor bizde onlarn arkasndan alyoruz. Öretmenin istedii malzemeleri alamadmz için okula gidemiyoruz. Ben de arkadalarm gibi okumak istiyorum, büyüyünce öretmen olmak istiyorum.

Okumak bizim hakkmz bize yardm etsinler

çantalarnda sadece devletin verdii kitaplarn bulunduunu belirten Fehime Arslan, Okul açldndan beri sadece bir hafta okula gittik. çantamz bombo! Sadece içerisinde kitap var. Hiçbir ey alamadk. Gittiimiz hafta arkadalarmzdan kalem, silgi alarak geçitirdik. Arkadalarmz okula gidiyor ama biz gidemiyoruz. Bizde arkadalarmz gibi okula gitmek istiyoruz. Büyüyünce bir meslek sahibi olmak istiyoruz. Milli Eitim Bakanna sesleniyorum; bizde okumak istiyoruz. çok zor durumdayz. Okumak bizimde hakkmz, ne olur bize yardm edin. dedi.

Ana Sayfaya Git